Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie! chce wziasci sie wkoncu za moje bmke i mam kilka pytan ale najpierw troche o niej.

BMW e 30 1988 r

silnik 1.8 m40 zdrowy zawory nie cykaja. milosc mojego zycia heh.

Na pierwszy strzal idzie zawieszenie przod. koncowki drazkow stabilizatory itp. juz zamowilem ale chce tez wymienic amory. poniewaz te co mam sa za twarde.. i chcialbym sie was spytac jakie byly by dobre czy po prostu wrocic do orginalnych itp. auto jest obnizone. ale za twarde bodajze te co mam sa mts technic. druga sprawa to chcialbym zabrac sie za podwozie. tnz zabezpieczyc itp. i teraz pytanie czy po prostu oczyscic ewentualnie po spawac i pomalowac farba na ruda czy moze cos innego ? pozniej wyprawki malutkie. skrzynie musze niestety wymienic poniewaz mam lozysko rozjebane a koszt takiego to 400 zl w aso.. sonda ? kupic urzywana czy nowa ? zdjecia dodam jak zrobie. ; ) tu kilka zdjec http://pokazywarka.pl/nz7p7e/ chce dolozyc tez el. szyby przod. zderzak mtechnk jest sciagniety poniewaz kleje go

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm, no trochę roboty masz przy niej...na początek usuń to gówno na tylnej szybie, bo wygląda gorzej niż nagorszy koszmar rzeźnika. Po prostu wiocha jak się patrzy...

Po drugie popraw pas przedni i dopiero załóż tę dokładkę, tak by to miało ręce i nogi...

Oczywiście warto poczyszczyć i pomalowac od spodu biteksem...ma to bardoz wymierny sens. Warto skontrolować stan tylnych wewnętrzych nadkoli...

MTS to mają opinię twardych....poszukaj sprężyna z Eibacha lub h&r i amory bilstein B6...wydasz ze 2000-2500 tyś ale zawias ma na lata, i nei bedzie tak twardy

Sondę starczy uniwerslana, ale z Boscha lub NGK, na podtlenku inne badają szybko.

PZDR>

Opublikowano
wiem ze wyglada zle. i tez zdejme to i doloze spojler od cope na klape. co do amorow to troche przesada nie stac mnie na tak drogi zawias bo gdzie jeszcze reszte zrobic ? a jeszcze ubezpieczenie musze teraz zaplacic... moze jakis inny pomysl na te amory ?