Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pisemko wrzuce dzis na skaner i wkleje.

Też wydowało mi sie że nie jest źle i naprawie sobie autko i zostanie na na ,,waciki" niesetety jak zobaczył samochód mechanik wyszło dużo dodatkowych uszkodzeń których nie zauważyłem.

Po podliczeniu koszt naprawy zamyka mi sie mnie j więcej w tej kwocie problem w tym że na używanych częściach i u znajomego mechanika.

Złomowanie auta nie wchodzi w gre bo spłącam go jeszcze a w planach ma e39 w przyszłym roku. :duh: :(

150 kucyków pod maską!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

no i wkońcu ktos we mnie przyłożył, przejechał się po całym boku (z tym że w sprinterze - wiem że to nie BMW, ale jak najbardziej temat zwiazany z BMW więc prosze o nie usuwanie tego postu) od drzwi po tylne nadkole, przyjechał rzeczoznawca, potem przysłałał mi wyniki analizy i nie wiem co teraz robić bo z analizy wynika że do wymiany mają być tylko drzwi, a reszta do klepania, ale to ja jestem poszkodowany i czy nie przysługuje mi wymiana wszystkiego na nowe nawet jeżeli to jest cały bok od podwozia po dach?

ja jestem w PZU, a on w Compensie, a i uszkodzenie nie jest ogromne, takie lekkie wgniecenie na całej długości i w niektórych miejscach zdarł sie lakier

poza tym w analizie jest coś o farbie akrylowej, akrylówki używa sie do lakierowania karoserii?

i jeszcze kilka dni przed wypadkiem pękła mi szyba i jest ślad chyba po kamyku, i tak stwierdził rzeczo znawca, więc pewnie nie mam już szans na wymianę w związku z tym wypadkiem?

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl