Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem rozebrane swoje BMW teraz wziąłem się za składanie i znalazłem niebieską kostkę (OE: 8383300) która doszedłem, że jest do czujnika szybkości obrotów (OE: 34526764018) do DSC, u mnie ASC. W moim bałaganie nie mogę go odnaleźć nie pamiętam jak wygląda i gdzie jest jego miejsce w komorze. Mam też pytanie odnośnie prawidłowej lokalizacji sterownika silnika. Proszę o pomoc, fajnie by było zobaczyć na fot.

Pozdrawiam

Opublikowano

Widziałem to już na realoem itp stąd mam numery OE, nie wiem tylko właśnie gdzie ma znajdować się ten uchwyt czujnika wraz z nim w komorze.

Dziwne, że nie mogę go znaleźć, pewnie jest z czymś przykręcony i sobie leży.

Aku mam z tyłu w bagażniku więc pewnie chodzi o miejsce na niego z prawej strony pod maską i tam ma się znajdować komputer?

Opublikowano
Tak się zastanawiam czy jak masz ASC to będzie ten czujnik. U mnie aku jest z przodu i tam mam sterownik stąd ta myśl z drugiej strony jak to jest z tym aku w jednym aucie - 318i jest z przodu w innym z tyłu - może chodzi i inne wyposażenie?
Opublikowano

No nie mogę znaleźć tego czujnika a mam części z 2 samochodów i nie przypominam go sobie, ale skoro tak to po co ta kostka?

W obydwu samochodach miałem aku z tyłu, z tego co wiem to dla mniejszych pojemności był z przodu a 318i ma przecież różne pojemności.

Opublikowano

Ok, już mam okazało się, że jest to kostka do pedału gazu. W wersji z DSC jest taka sama kostka do tego czujnika którego u mnie nie ma.

Teraz została kwestia 100% umieszczenia sterownika Valvetronic na 2 kostki.