Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi się wydaje,że masz za mały mikser.A jak moc po założeniu gazu?Czy auto śmiga dobrze,czy stało się przymulone?
Opublikowano

witam

miałem podobny problem ale przy silniku M50 bez gazu. Obroty mi szalały strasznie momentami nawet dochodziły do 3000 obr/min. Podłączyłem się do kompa i został wykryty błąd w pracy TPS, Wymieniłem i na początku nie było poprawy ale po 2 dniach wszystko się ustabilizowało i do teraz (juz rok) jest wszystko OK!

Proponuję abys sprawdził właśnie TPS i główny komputer może on być uszkodzony. Jest tak ,że jak komputer pracuje wadliwie to pokazuje błędy urządzeń które są dobre i można w nieskończoność wszystko wymieniać.

Opublikowano

nie czytajac popzrednich wpisow napisze jakie sa me doswiadczenia.

falowanie obrotow na gazie jest bezposrednio zwiazane z plynem w chlodzenia....przy gazie lubi on zniknac - wyparowac....i gdy tylko stan plynu spadnei zaczyna przymarza kolektor od gazu...spr gdy faluje silnik otworz maske i zobacz na kolektor czy nie szronijeslitak...znaczy dolac wody czytam plynu i pilnowac stanu....u mnietak to wlasnei bylo.

Tomik

ps. ubedzie wody i falowanie sie zaczyna

Opublikowano

nawiew na maksa dolac plyn i spr...wg mnie jest to powodem falowania a nie komputry itp..serio!!

malo wody i zamarza czesciowo kolektor a potem calkiem...mozna dotknac wezy z woda przy kolektorze gazu [ewniebeda ziniejsze gdy bedzie falkowal silnik

Opublikowano
..jeszcze jedno czasem kolektor gazu jest zbyt "maly" dla silnika...i to moze byc powodem..ale razcej zerknij na wode!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
@TomiK ... masz całkowita racje, gdy tylko troche braklo plynu z powodu zapowietrzonego ukladu (bo odpowietrazacz sie urwal) to silnik bardzo falowal ... bo uzuplenieniu plynu i kolejnym odpowierzeniu bylo parwie idealnie .. tylko z tym ze w becie nigdy nie da sie odpowietrzyc do konca :)