Skocz do zawartości

523 problem ze zbiornikiem paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

od jakiegoś czasu mam problem z paliwem, z części zbiornika, gdzie jest pompa schodzi do zera, a z tej drugiej części tylko do pewnego poziomu, tak że na komputerze pokazuje np. 50km do przejechania a pompa nie pobiera już paliwa. Dodam jeszcze, że dzieje się tak przy wskazaniu na komputerze ok 100 km, wtedy wartość spada dość szybko do 40-50 i samochód gaśnie.

Miał ktoś może taki problem? lub wie o co może chodzić?

Edytowane przez tn23
www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano

Może masz po prostu walnięty wskaźnik na dolnej warstwie poziomu paliwa i w momencie kiedy nie masz już paliwa w baku wciąż pokazuje Ci 50km do przejechania?

Zalej 30l na pusty bak i sprawdź ile pokaże Ci licznik. Jeśli trzydzieści to wyjeździj to do końca i sprawdź ile km zrobisz. Jeśli pokryje się to z twoim spalaniem to wniosek prosty.

Opublikowano
dobierałem się do baku i w jednej części jest ok 5l benzyny, a tam gdzie pompa jest sucho. Poza tym jezdze na LPG i w czasie jazdy na LPG potrafi spaść ze 110 do 40 i juz nie odpale na beznynie, biore tez pod uwage wyciek, ale dziwi mnie ze nie cieknie ciągle tylko np. wszystko jest ok przez 2 tyg i nagle wskazowka opadnie i dzieje sie tak jak pisalem
www.nowak-motocykle.pl