Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , ostatnimi czasy nie działa mi centralny zamek od kierowcy a dokładniej nie można przekręcić kluczyk tak jak by coś blokowało , ogólnie on ciężko chodził ale teraz wg , od środka mogę normalnie zamknąć drzwi , wiec centralny jest ok , tylko coś z zamkiem jest. Ktoś zna odp na ten problem ? co potrzebuję wymienić albo zrobić ? Z góry dziękuje.
Opublikowano
pierw mozna dac WD jesli jest zardzewiały lub cos a potem zamek nalezy wypełnic białym smarem. wiec nie same WD
Opublikowano
A czy otwierają ci się drzwi kierowcy gdy otwierasz od strony pasażera?Jeżeli nie to możesz mieć taki problem jak ja i nie wiem co to jest.
Opublikowano

Ja to bym na Twoim miejscu sprawdził - czy nie wyskoczyło "cięgło" łączące wkładkę z zamkiem , jest ono zakończone tak "haczykowato" mogło wypaść i blokować pełny obrót wkładki , dlatego od środka wszystko działa poprawnie bo zamykanie od środka nie łączy się w żaden sposób z wkładką i cięgłem wkładka-zamek .

Niestety zabawa z wkładką i tym cięgłem do przyjemnych nie należy (słabe dojście) , ale za nim postanowisz zmienić wkładkę sprawdź to cięgło.