Skocz do zawartości

525d 2000rok (252tkm) falowanie obr silnika zimy cieply

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem odnosnie ostatnich kilku dni problem pojawil sie problem taki jak minimalne falowanie obrotow silnika na wolnyh opbrotach przez co drgania az sa przenoszone na wydech. wydaje mi sie jak by auto dostawalo za malo powietrza i cos by je dusilo... co do przyspieszania mam mega mega turbo dziure i mega czarne kopcenie przy dodawaniu gazu mozecie cos poradzic??? auto pali na cieplym i zimnym tak jak zawsze... falowanie obrotow jest takie ze auto stoi na wolnych obrotach i obroty mu spadaja moze z 60obr/min moze nawet mniej wskazowka na obrotomierzu ledwo ledwo opada i podnosi sie. mozecie cos poradzic??? na komputer bede jechal w przyszlym tygodniu jesli nikt mi nie pomorze chcialbym to zrobic domowymi sposobami jesli jest taka mozliwosc
Opublikowano
Nikt Ci tu z fusów nie wywróży,a przyczyn może być wiele. Od lejącego wtryskiwacza zaczynając...także bez kompa się nie obejdzie :norty:
Opublikowano
problem rozwiazal sie sam okazalo sie ze ta cala sytuacje spowodowalo nasze paliwo... zatankowalem gdzie indziej i wszystko sie unormowalo ale i tak jade podlaczyc pod komputer czy cos nie wyskoczylo:)
Opublikowano
Tak to jest z tymi stacjami. JA raz zalałem na jednej bo było 2gr. taniej :duh: Jak tylko ruszyłem ze stacji wyskoczył check. Po skasowaniu i wlaniu na innej problem ustąpił. Dlatego mam jedną sprawdzoną u siebie stację i na inne nie jeżdżę :D
Opublikowano

Ja jak wyjechałem ze stacji zalewając chwilę wcześniej 60L, to po 15km miałem zatartą pompę CR, zerwany łańcuch rozrządu i wiele innych ciekawych rzeczy.

Obecnie już jestem po zabawie, ale gdzie tankować, to już cholera wie. Stawiam na automaty - mniej ludzi grzebiących w zbiornikach.

Opublikowano
To nie chodzi już o automaty czy nie. Po prostu w tym kraju, w czasie kryzysu każdy modzi jak może. Ja lałem, gdzie paliwo niby z Orlenu (większa stacja) i check się pojawił. W ogóle mnie dziwi, że my w Płocku mamy wyższą cenę paliwa niż gdzie indziej (wyjazd nad morze na wakacje), gdzie mamy rafinerię pod nosem :duh: Dla mnie to chore, lecz nie ma co dyskutować bo raczej my tego nie zmienimy :duh:
Opublikowano
i ja tez napisze ze nalalem paliwa ze stacji ORLEN!!! wiecej juz tam auta nie zatankuje!!!!