Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko, jaki macie sposób na szybki start w BMW 530d w automacie? Chodzi mi głównie o start w formie wyścigu. :wink:

Automat standardowo P, R, N, D

Jakieś wskazówki?

Pierwszy raz mam styczność z automatem.

Opublikowano

Skrzynia w trybie sekwencyjnym. Wrzucasz jedynkę i but...:grin:

Wysłane z HTC SXE za pomocą TT2

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. :)

Jak to przestawić? Wole zapytać niż słono zapłacić za niepotrzebne awarie. :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

W trybie D przerzucasz na tryb sport a następnie operujesz dźwignią góra-dół

Wysłane z HTC SXE za pomocą TT2

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
Ciekawy artykuł :). Zdarza mi się ruszać mocno ze świateł, po prostu wciskam buta i jadę, tyle że zanim się to wszystko zbierze to jakieś 1,5 sekundy stoję prawie w bezruchu :). no ale za to potem nie ma mowy o błędach w zmianie biegu, które mogą się zdarzyć w manualu przy dużym pośpiechu i niedużym doświadczeniu.
Opublikowano

Dzięki chłopaki za konkretne odpowiedzi. Wczoraj startowałem z samego D, a wyścig udało się wygrać, teraz już będzie tylko lepiej. :)

Oczywiście, to żadne konkretne wyścigi tylko sprawdzenie samochodów ze znajomymi.

I to nie był mój pomysł, ale dali wyzwanie więc przyjąłem. :mrgreen:

Opublikowano
tyle że zanim się to wszystko zbierze to jakieś 1,5 sekundy stoję prawie w bezruchu :).

Jeżeli nie kochasz swojego samochodu i pragniesz przyspieszonej śmierci swojego konwertera, albo po prostu pragniesz raz na rok skopać komuś konkretnie tyłek z kreski, to: Lewa noga do oporu w hamulec, prawa do oporu w gaz (dojdzie do 2k obrotów) i puszczasz hamulec.

Nie polecam, bo to masakra dla układu napędowego, ale jak ktoś musi to zadziała.

Opublikowano
Chyba jednak poprzestanę na dotychczasowej metodzie czyli mocno gaz, 1,5 sekundy zbierania się tego wszystkiego i wystrzał do przodu, ewentualnie spróbuje z 1 przy sekwencyjnej. :) Może bardzo go nie kocham, ale jakoś mam taki wrodzony wstręt do świadomego niszczenia czegoś co jest dobre.