Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki chciał bym podzielic sie z wami moją koncepcją na dołożenie sobie ekranu, nawigacji przy jednoczesnie pozostawieniu orginalnego wyglądu .

Efekt mojej przedstawiłem na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=C8x-YZLJ9Jc&feature=youtu.be

do budowy wykorzystałem nawigacje larka 50.4 uszkodzony orginalny tv z e38 oraz radio clariona . Wybebeszylem Tv tak aby została tylko obudowa podlaczyłem kablem AUX nawigacje z radiem które zabudowałem w kieszonce na portfel, a do lewej galki regulacji podlaczyłem wlącznik i wyłącznik nawigacji larka, sluży on także jako "wstecz" w samej nawigacji

opis wstawiłem nie po to aby sie chwalic tylko może ktos też skorzysta z tego rozwiazania

pozdrawiam łukasz

Opublikowano
Niby wszystko ok, fajnie, że masz coś swojego innego, ale mam pytanko. Jak chcesz włożyć lub wyjąć płytę z radia to jak? Lub kartę z nawigacji aby wgrać inne nutki? Musisz wszystko wyciągać?
Opublikowano

jesli chodzi o płyte w radiu to zrezygnowałem z CD bo technicznie nie dało sie tego ogarnąć, radio ma wejscie usb na kabelku także pen jest ukryty a w kazdej chwili mozna podlaczyc innego, jesli chodzi o nawigacje to w schowku mam kabel usb polaczony z nawigacja przez ktory aktualizuje mapy oraz wrzucam muzyke i filmy tyle tylko ze musze isc z lapkiem to samochodu

wiec tak to wygląda

Opublikowano

Gratuluję zacięcia i fantazji.

Dla mnie jednak to takie trochę przekombinowane, jak zegarki z Chin, co to telefon, kamerę, TV i jeszcze milion innych rzeczy mają. Niby jest wszystko, ale zawsze coś nie tak. Nie lepiej było kupić nowy ekran (cały moduł) i choćby "super kasetę" na odtwarzanie MP3 w radiu kasetowym?

Ale o gustach się nie dyskutuje, jeszcze raz gratulacje.

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

powiem Ci jak to wszystko wyszło. Mianowicie z ciekawości podłaczyłem do ori glośnikow moje radio z poprzedniegoszamochodu i osłupialem jaka jest róznica w jakości dzwieku, a dodam ze na pokładzie miałem ori cd za klapką jednak że kolega miał zepsuty tv ktory mi dał pokombinowałem troche i tak zostalo, tego mojego tv uzywam głownie jako navi czasem tylko filmy, ale chyba zgodzisz sie ze mna ze tv w aucie szczególnie gdy jest ori wygląda schludnie

no i koszty 150zł navi radio miałem, tv dostałem za free zestaw orginalny z modulami 2k :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, to może trochę uchodzić za pytanie nie do tematu ale potrzebuję szybkiej i konkretnej odp, a nie mam zbyt dużo czasu na szukanie...mianowicie chodzi o to czy jest możliwość zamiany napędu NAVI z mk3 na mk4???