Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Spotkał mnie pewien problem z klimatyzacją w e39 530d touring, climatronik dwustrefowy.

W piątek podczas tych upałów wsiadłem do nagrzanego samochodu i odpaliłem. Niestety ale nie zadziałał panel klimatyzacji (działało tylko podświetlenie ) . Sprawdziłem bezpieczniki w schowku i wszystkie ok. Po przejechaniu 50km panel nagle zaczął działać, ale wystąpił kolejny problem. Przestała chodzić klimatyzacja :( Pojechałem na spr. czynnika i okazało się, że było 350 na 750. Więc postanowiłem napełnić. Niestety ale klima nadal nie chodzi. Podłączyli mi pod kompa i wydaje mi się, że mieli problem z podłączeniem się do moduły klimatyzacji. W końcu odczytali błędy 008d, 0012, 0036. Z opisów w necie nie dotyczą one klimy.

Jak mogę jeszcze domowym sposobem sprawdzić klimę?

Czy po zawieszeniu się panela reset kompa może pomóc i klima zacznie działać?

Czy są jeszcze jakieś przekaźniki od klimy?

Jak naciskam "śnieżynkę" to dioda się zapala i zwiększa się nadmuch

Będę wdzięczny za jakąś pomoc

Opublikowano
Prawdopodobnie to wina samego panelu. Ja u siebie miałem taki, że parę guzików wypadało z niego itd. ktoś kiedyś coś z nim robił, ale niby działał. Jednak jak się wciskało śnieżynkę to klima zaczynała działać, potem przestała, znów działała i tak w kółko. Wymieniłem panel i wszystko jest ok. Więc Tobie życzę, żeby u Ciebie było to samo bo sam panel nie jest drogi :D
Opublikowano
A istnieje możliwość sprawdzenia panelu klimatyzacji? Nie chciałbym kupować używanego jak okaże się, że to nie jest to....
Opublikowano
No jedyną możliwością jest przełożyć od kogoś na chwilę i jest wtedy pewniak. Uzupełnij profil to może jakiś kolega z forum z Twojej okolicy użyczy Ci na chwilę swojego panelu bo tak to nawet nie wiadomo skąd jesteś :D
Opublikowano
Czy jest może ktoś z Poznania kto za piwko :) umożliwiłby podłączenie swojego panelu w moim aucie? Chodzi mi o panel z klawiszem MAX czyli po lifcie. Mam problem, który opisywałem i chciałbym być pewny czy mój panel jest sprawny czy nie
Opublikowano
Słuchaj, napisz do Maćka V8 (znajdziesz go w moich znajomych). On jest z konina i na pewno nie odmówi pomocy. Mi pomógł już kilka razy osobiście choć jestem z Płocka i jest trochę km do przebycia :D