Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój problem polega na tym , że moje radio zawiesza się i nie chce sie uruchomić. Czasem załapie odrazu a niekiedy przejadę 100 km i nadal nie działa . Na monitorze jest napis BMW i nagle zaświeca się na biało i gaśnie i tak w kółko. Co może być problemem ? Dzieje się tak od jakiegoś czasu już a błąd wykazany w INPA jest taki : E18F Zentrale Registary stimmt nicht der Sollkonfiguraion veberein ( Error_Registry_NEV)

Error CODE : E1 8F 00 01 28 59 03 EE 7C E1 8F 3F 00 00 00 00 00

bŁĄD DA SIĘ TYLKO SKASOWAC KIEDY RADIO ZADZIAŁA .

Opublikowano

Podpinajac pod temat moje radyjko pezestaje dzialac po nocy jak jest duza wilgotnosc. nie moge wlaczyc glosu. auto postoi na sloncu i problem znika. moze ma ktos jakis schemat ele zebym mogl gdzies zaizolowac kabelki. Czy to wina wzmacniacza?

Pozdrawiam

sorry za bledy pisane z tel

Opublikowano

Arturek2007: miałem dokładnie to samo tylko bez opcji powstania z zwiechy... To częsty problem. Ja musiałem pożegnać radio na tydzień a potem pożegnać 500zł z portfela i naprawione. Można na internecie znaleźć gościa który specjalizuje się w naprawie tego błędu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Też sie do was podłacze....u mnie od jakiegoś czasu poprostu przestaje działac podczas jazdy.ginie głos i Idrive zamula a potem wyswietlacz gasnie i jakby próbował sie zapalic ale cos nie moze zastartowac...

czy ktos ma na to jakis pomysł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też sie do was podłacze....u mnie od jakiegoś czasu poprostu przestaje działac podczas jazdy.ginie głos i Idrive zamula a potem wyswietlacz gasnie i jakby próbował sie zapalic ale cos nie moze zastartowac...

Mój kolega me ten sam problem i u niego odpowiada za to uszkodzony MULF, jak wyciągnie bezpiecznik od tego modułu to radio i I-Drive normalnie działają.

Opublikowano

Mój kolega me ten sam problem i u niego odpowiada za to uszkodzony MULF, jak wyciągnie bezpiecznik od tego modułu to radio i I-Drive normalnie działają.

A gdzie znajduje się ten bezpiecznik ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznik chyba jest w bagazniku po prawej stronie ale nie pamietam który, zobacz na rozpisce. U ciebie są inne objawy ale możesz spróbować.