Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam do kupienia auto z Włoch wiadomo ze ojczyzna tego auta jet w niemczech ale akurat trafia sie tzw "okazja" i tutaj pytanie, sprzedajacy posiada karte pojazdu i dowód rejestracyjny juz polski ale gdy zapytałem przez telefon czy ma jakiś dokument w oryginale odpowiednik niemieckiego brefu to twierdzi że nic takiegiego nie ma ( a sam kupował to auto) i oryginał tych dokumentów zostawił w Urzedzie Komunikacji. Dla mnie to jakas bzdura bo zawsze jak sciagałem auto z niemiec brief zostawał u mnie a tylko kopia zostawała w Urzedzie.W tym przypadku jest inaczej i mam podejrzenie czy moze z Włoch kupujac auto tak własnie jest ze owego briefu nie ma, wie ktoś cos na ten temat? Edytowane przez desmos
Opublikowano

O więc jednak z to może byc prawda wielkie :modlitwa: dzieki tomorrow jestem umówiony z gościem na rentgen auta więc dam cynk czy jest moje czy nadal szukamy.

Jeszcze raz dziękuje :cool2:

Opublikowano
Rozmawiałem z Moskitem przez fon i mówił, że org. nie ma wszystko zostało w urz. kom. Ja z kolei mam autko z Niemiec i dokumenty zostały na pamiątke u mnie :D Czekamy na wiesci i zycze udanego zakupu :D
Opublikowano

Slyszalem ze to zalezy od wydzialu komunikacji, od indywidualnych ustalen. Nie maja obowiazku zabierania brefu, ale moga i np w Gdansku zostawiaja ale juz w Tczewie trzeba zostawic bref w Urzedzie. Ale to tylko zaszlyszane

Pozdrawiam

Opublikowano
Na 100% zabierają, sam sprowadziłem kilka samochodów z włoch i za każdym razem zabierali mi orginały włoskich papierów, jest możliwość ich odzyskania, ale to żmudna i papierkowa robota.
Opublikowano
Auto poszło podejrzanie szybko i nie pokazało sie na giełdzie a dotąd jakos nie mogło znalezc własciciela.... i dobrze przywioze z niemiec...