Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie warto ja zapłaciłem za wymianę oleju 1100 zł brutto wiec kupować za 920 części i samemu robić na własne ryzyko się zupełnie nie opłaca. Coś źle zrobisz albo będziesz musiał dokupić olej (nigdy nie wiadomo ile wejdzie, bo cały nie spuścisz a na wymianę pod ciśnieniem całego i tak nie masz sprzętu) i wyjdzie drożej niż w warsztacie.

Co do w/w awarii i drgawek to na postoju raczej skrzynia nie powinna być tego przyczyną. Raczej osprzęt silnika powoduje te drgawki.

Lepiej zdiagnozuj pierwsze co jest przyczyną bo jak wymienisz w ślepo olej a potem coś się okaże w skrzyni to znów będziesz płacił za olej i miske bo jest jednorazowa.

Zalecam wycieczkę do Poznania jak wczesniej pisałem i oni Ci powinni zdiagnozować co jest nie tak , wydaje się że chłopaki ogarniają nie tylko tematy skrzyni. Właściciel ma X5 więc coś na temat tych aut wie , ale nie ma o Bumach dobrego zdania hehe, ja zresztą też :mrgreen: .

Opublikowano

1100zl za wymine oleju w skrzyni z czesciami? To sciema. Nie ma takich cen olej w ASO jest po 90zl za litr (przy wymianie wchodzi 6 litrow) miska okolo 900zl tuleja okolo 200.

Takze ta cena to za co?

No chyba ze ten warsztat kupuje wlasnie na allegro ten zestaw, bo wymiana to jest 200zl, takze 900+200=1100. Przy czym zostaje im jescze 4 litry oleju po 40zl za litr.

Takze zwracam honor. Ta cena jest realna.

Opublikowano
1100zl za wymine oleju w skrzyni z czesciami? To sciema. Nie ma takich cen olej w ASO jest po 90zl za litr (przy wymianie wchodzi 6 litrow) miska okolo 900zl tuleja okolo 200.

Takze ta cena to za co?

No chyba ze ten warsztat kupuje wlasnie na allegro ten zestaw, bo wymiana to jest 200zl, takze 900+200=1100. Przy czym zostaje im jescze 4 litry oleju po 40zl za litr.

Takze zwracam honor. Ta cena jest realna.

NIe ściema w Teomotor mają takie ceny . Kupują duże ilości i mają podpisane umowy , inni mechanicy mnie do nich wysłali mówiąc że tam uzyskam najlepsze ceny i nie mylili się.

Oleju weszlo cos ok 6-7 L. MIski ZFa mają za ok 250 zł.

Opublikowano

NIe ściema w Teomotor mają takie ceny . Kupują duże ilości i mają podpisane umowy , inni mechanicy mnie do nich wysłali mówiąc że tam uzyskam najlepsze ceny i nie mylili się.

czyli mam jechać 300km do poznania żeby olej w skrzyni wymienić?

Odnośnie oleju z tej aukcji to w ogóle dobry jest. Nie wiem czy kupować zestaw z tego ogłoszenia czy nie :?: Co myślicie na ten temat :?:

Opublikowano

czyli mam jechać 300km do poznania żeby olej w skrzyni wymienić?

Odnośnie oleju z tej aukcji to w ogóle dobry jest. Nie wiem czy kupować zestaw z tego ogłoszenia czy nie :?: Co myślicie na ten temat :?:

Kumpel wymieniał olej w automacie w e39 530d w Inchcape w Wawie (ASO) trzy lata temu i zapłacił za wszystko chyba właśnie 1100- 1200 zł dokładnie nie pamiętam. Nie wiem czy była wtedy jakaś promocja, ale zawsze można zadzwonić do ASO i się dowiedzieć. Czasem nawet u zdzierców można zapłacić normalne pieniądze za usługę.

Opublikowano (edytowane)

W ASO pytałem powiedzieli 2000 i że nie biorą odpowiedzialności bo nie powinno się wymieniać to dopiero dziady

Chyba zamówie ten zestaw a allegro

Edytowane przez swiroman84