Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

od dłuższego czasu przymierzam sie do kupna pistoletu do piaskowania... ceny na allegro mile mnie zaskoczyły bo myślałem ze bede musiał wydać 200-300zł...

czy coś takiego http://allegro.pl/pistolet-do-piaskowania-piaskarka-z-odzyskiem-i2495012393.html to jednorazówka czy posłuży troche??

zadania jakie ma wykonać:

piaskowanie 4 alufelg 17" (chyba szłem sie piaskuje)

od czasu do czasu piaskowanie elementów na których znajduje sie rdza (trudno dostępne miejsca)

jak myślicie da rade?? ktoś ma doświadczenia z pistoletami do piaskowania?

Opublikowano
dziękuje za szybką odpowiedz:) co możesz polecić by sprawnie wypiaskować sobie 4 aluski bo głównie z tą myślą będę kupywać "piaskarkę" :cool2:
Opublikowano
Aby sprawnie wypiaskowac 4 felgi to potrzebna Ci piaskarka ciśnieniowa a nie taki pistolecik dla modelarzy .Do tego kompresor min 10 BAR z wydajnością 500L/min .A więc jak chcesz wypiaskowac tylo te felgi a po za tym piaskarki uzywać sporadycznie to polecam skorzystać z usług ludzi od piaskowania
Opublikowano

50 PLN od szt lub 85 PLN szt z proszkiem

lepiej oddać felgi do fachowca niz samemu kombinować

zdajesz sobie sprawe jaki przy tym piaskowaniu jest sajgon :norty:

nie wspomne o piachu w oczach :norty: