Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kolejny raz prosze Was o pomoc. Mam problem z biegami, zle wchodzi mi jedynka i wsteczny. Jak silnik jest wyłączony skrzynia chodzi idealne jak odpale to żle wlączyć jedynke lub wsteczny. Gdy autko sie nagrzeje to jest to mniej dokuczliwe bo biegi wchodza duzo lepiej niz na zimnym silniku. Czy to może byc poduszka pod silnikiem lub skrzynią biegów?? Dodam, że sprzegło chodzi dobrze.

Czekam na pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze jak jest zimno to oleg gestnieje i biegi wchodza ciezko, do tego lekko podjechane sprzeglo i juz mamy problem na uruchomionym silniku. Slyszalem tez cos o synchronizatorach i wlasnie niskiej temp. (klejenie sie)

Jesli sie pomylilem to ktos na pewno mnie poprawi.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

Jak jest zimno to biegi ciężej chodzą.

Wiadomo olej gęstnieje,też tak mam przez chwile gdy odpale rano po mroźnej nocy :norty:

Sprawdziłbym na Twoim miejscu sterowanie sprzęgła, u mnie niedawno padło, jeżeli puszcza ciśnienie na wysprzęgliku to sprzęgło może nie wysprzęglać do końca.

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring