Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W tym tygodniu odebralem samochod od mechanika, padl alternator. Auto wszystko zrobione, ale zaczela sie palic kontrolka od plynu chlodniczego. Plynu jest full. Chcialbym wiedziec od czego to moze byc i czy da sie cos zrobic z tym bledem.
Opublikowano
A ktory to kabel? Problem zaczal sie po wymianie alternatora. Plyn jest na pewno. Jak sie potrzesie tym calym zbiorniczkiem lekko to znika na chwile, ale odpale auto przejade sie kawalek i z powrotem to samo.
Opublikowano
Pod zbiorniczkiem podpięty do czujnika poziomu płynu. A może po prostu masz zapowietrzony układ... gdzieś się stworzyła "kieszeń" powietrzna i stąd problem.
Opublikowano
Jesli to ten kabel wychodzacy z boku tego zbiorniczka, to jezeli sie nim porusza i dobrze sie ustawi kontrolka znika. Wiec to od kabla. Wiec to zrobie sam. A jeszcze moze wiesz od czego moze nie swiecic mi przeciwmgielne tylne. Zarowka jest dobra, bezpieczniki sa ok, ale wyglada jakby prad nie dochodzil do tego gniazda na zarowke. Dodam ze problem zaczal sie gdy spalil sie alternator, a teraz irytuje mnie jazda z ta palaca sie kontrolka od przepalonej zarowki.
Opublikowano
Jesli to ten kabel wychodzacy z boku tego zbiorniczka, to jezeli sie nim porusza i dobrze sie ustawi kontrolka znika. Wiec to od kabla. Wiec to zrobie sam. A jeszcze moze wiesz od czego moze nie swiecic mi przeciwmgielne tylne. Zarowka jest dobra, bezpieczniki sa ok, ale wyglada jakby prad nie dochodzil do tego gniazda na zarowke. Dodam ze problem zaczal sie gdy spalil sie alternator, a teraz irytuje mnie jazda z ta palaca sie kontrolka od przepalonej zarowki.
Opublikowano
Sprawdź w którym odcinku doszło do zerwania i to zlutuj, powinno być OK. Sprawdź piny we wtyczce czy nie są upalone, jeśli są zastosuj piny naprawcze z grubszej blaszki.