Skocz do zawartości

[E46] Głuche stuki przy tylnym kole - zawieszeniu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie tak dawno zaczęły wydobywać się takie głuche stuki pochodzące z tylnego zawieszenia, wymieniłem tuleje wahacza w tylnym zawieszeniu tuż pod progiem i nic nie pomogło dalej słychać te głuche stuki czy może ktoś podpowiedzieć co to może jeszcze tak stukać?
Opublikowano
witam kolege. Przyczyn może być bardzo wiele ja mam 320d 2005r i u mnie stuki w tylnym zawieszeniu pojawiały sie przy dość ostrym skrecie w lewo tzn zakręt ok 70,80 stopni prędkość poyżej 70 km/h i w tedy było je słychac. paru miejscowych speców próbowało zdiagnozować lecz w zawieszeniu wszystko ok. Jeszce nie na 100 ale najprawdopodobniej jest to rura tłumika która przy przechylaniu sie auta w cos delikatnie puka, zobaczymy bo z wydechem od poczatku kupna auta czyli 3 lata temu mam kłopoty tzn wszystkie puszki sa ok lecz rura jest w opłakanym stanie. Nie wiem czy tylko u mnie czy jest to przypadłość modelu. pozdrawiam
Opublikowano
ale u mnie te stuki wydobywają się na nierównościach i mam wrażenie jak by miało zaraz się coś urwać... chyba będę musiał wybrać się na stacje diagnostyczną.. jeszcze jedno co mi siedzi w głowie to poduszki amortyzatora.. ale nie wiem czy idę w dobrym kierunku :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdejmij koło i poszukaj ułamanej sprężyny na wahaczu, częsta przypadłość przy ori sprężynach :cool2:

Nie doczytałem, że grzebałeś już przy zawieszeniu, więc byś zauważył :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
sprawdz poduszki amortyzatorów, często powodują stukanie
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
byłem u mechanika.. i mam wylane 2 amory na tyle powiedział że stuki są tego przyczyną.... Teraz rozglądam się nad zakupem amorów na tył.. Może polecicie coś taniego ? Nie chce się pchać w koszta ponieważ auto będę sprzedawał.. znalazłem na allegro kpl amorów SRL z odbojami i osłonami za 200zł z wysyłką myślę że to dobra cena ? ale jak z jakością ? Amory są Gazowe ? czy to znaczy że będą twarde ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy ktoś założył u siebie takie cudo i Ci doradzi..200 zł za dwa amory + odboje i w tym wysyłka? :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Również z MaxGear znalazłem kpl 2 szt z odbojami osłonami i poduszkami za 204zł z wysyłką już.. teraz się zastanawiam czy brać te SRL czy MaXgear ? dodam że to ma być aby było :D i nie stukało... maxgear oferuje niby gwarancje na 2 lata a jak jest z SRL to nie wiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może ktoś jest zadowolony, ale ja szczerze bał bym się na tym jeździć..to ile kosztowały materiały na taki amortyzator, 2$? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
znajomy widział na złomowisku cały kontener amorów SLR :norty: o czym to świadczy , wczesniej taż zakupił SLR i tłoczysko miało wżery :norty: