Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam słaby ręczny, z duzej gory problem z samochodem. Czy klocki firmy recar - włoskie są w miare względne?? jak wymienić klocki tył i podziałać z tym ręcznym :) tak swoimi słowami proszę :) jutro się do tego zabieram.
Opublikowano
Co do ręcznego naciągnij sobie linkę (w sumie linki), podnieś tył auta w górę zaciągnij ręczny i sprawdź jak się obracają kółka. Naciągnij tak aby ręczny nie stawiał oporu kołom jeżeli jest spuszczony.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw regulacja w tarczo-bębnie. Poluzuj nakrętki przy dźwigni ręcznego, podnieś tył, zdejmij koło najlepiej, obracaj tarczą i szukaj w otworze zębatki regulacyjnej. Dokręć tak, że nie będziesz mógł obrócić tarczą, wtedy poluzuj zębatkę o 10 zębów (analogicznie druga strona) i dokręć nakrętki przy dźwigni ręcznego i gotowe :cool2:

Jak nie pomoże to wymiana szczęk.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5 sek. szukania i:

viewtopic.php?t=32553&highlight=wymiana+klockow

Opis regulacji ręcznego też znajdziesz jak poszukasz..lub w "Sam naprawiam BMW E46"

Mieszek po prostu szarpnij, najpierw np od strony fotela kierowcy i już go masz :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ok reczny lepiej chodzi jak podkrecilem 2 śruby . natomiast nie potrafie rozebrac zacisku , nie mam imbusa 7 a kluczem 16 odkrecajac sruby nie da sie jej wykrecic za chiny.. psikalem WD itp dalej nic. Musze pozyczyc od znajomego torxy , jak to inaczej zrobić??
Opublikowano
Oczkowa 16-stka i musi się odkręcić. imbus 7 kupisz w każdym sklepie z narzędziami. Pozdrawiam.