Skocz do zawartości

[E39 520] Wymiary kierownicy potrzebne do obszycia.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wątpię żeby to ktoś robił samemu.

Ja też mam obszywaną ale przez fachowca(właśnie taką jak ze zdjęcia).

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nada się, ale będzie wyglądać... jak obszywana "po domowemu" kierownica. Masz 4-ramienną, więc przy każdym ramieniu będzie to po prostu razić. Dobrze obszyta kierownica to taka, po której nie widać, że jest zrobiona niefabrycznie.
Opublikowano

Kolego jest sens bawic sie w takie domowe obszywanie? Mysle ze to nie poprawi dostatecznie wygladu Twojej kierownicy. Znajdz kogos kto jest w stanie obszyc cala kierownice a nie tylko jej kolo...

A moze taniej bedzie zdobyc gdzies niewytarta kiere np po wybychu poduszki? To takie luzne pytanie. Wiem ze trudno o dobra skure z aut w tym wieku

Opublikowano
daj sobie z tym spokoj. moja kierownica tez jest do obszycia bo jak szmata wyglada ale cos takieg jej nie pomoze. znajde kogos kto mi to obszyje i wrzuce foto. wtedy przemyslisz sytuacje. wstrzymaj sie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W autobusie tak sobie zrobiłem.Tyle że nie szyłem bo przez godzinę wyszło mi z 10 cm szwu,musiał bym zabrać kierownicę do domu na 2 dni :mrgreen: -skleiłem brzegi Super Glue.

Swojemu autu nie zrobił bym takiej krzywdy jaką chcesz zrobić.

W tym wypadku jednak było to bardzo wskazane, bo kręcę dużo,jest przyjemna w dotyku i najważniejsze- mam czyste ręce.

Daj kierownicę do kaletnika,za 200-250 będziesz miał jak nówkę.Coś mi się wydaje,że oprócz obszycia skórę przykleja się też do kierownicy.

http://images39.fotosik.pl/1670/b18f754f60c11be4med.jpg

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Przemyślałem sprawe i wolę chyba mieć trochę zjechaną kierownicę niż żeby to jakoś tandetnie wyglądało. Zostawiam na razie tak jak jest :cool2:
Opublikowano
Jak szukałem na szrocie kilku drobiazgów to ładne kierownice były tańsze niż to obszycie. Kiera kosztuje ok 250zł i to wielofunkcyjna. Taka podstawowa jaką ja mam to koszt poniżej 250zł.