Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam problem z moim bmw e46. A mianowicie, podczas postoju spod auta wydobywa się drażniący nienaturalny zapach spalin. Zapach spalin moim zdaniem wydobywa się z przodu samochodu. Byłem u mechanika jednak nie zauważył pęknięć. Plecionka wymieniona Na forum zaś przeczytałem, że taki drażniący zapach spalin może świadczyć o pękniętym kolektorze wydechowym (ciężko jest je zlokalizować/nie widać na pierwszy rzut oka). Mechanik to zignorował. Proszę o radę. Może ktoś spotkał się z takim problemem. W innych e46 takiego nienaturalnego zapachu spalin nie uświadczyłem. :) Pozdrawiam Dzięki
Opublikowano

Swego czasu miałem podobny problem, po wymianie tłumików.

Okazało się, że za bardzo były nałożone na siebie i końcowy nie wystawał poza auto i na postoju wszystko było czuć w środku.

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

Opublikowano
W środku samochodu nic nie czuć, ale na zewnątrz owszem. Denerwuje mnie to bardzo bo spotkałem się już z kilkoma uwagami na ten temat. Zapach jest drażniący dla innych użytkowników ruchu. :) Wydaj mi się również, że moje e46 318d jest nieco głośniejsze od porównywalnego w tym samym roczniku.
Opublikowano

tak spotkał, plecionka na pewno jest dobra ? wsadz kogoś do auta i niech gazuje a ty szukaj smrodu.

mój też drazniąco chodzi z racji braku katalizatorów :D :D ale jakoś mało czasu poswiecam na wąchanie spalin :mrgreen:

reasumując masz katalizatory ? :) jak nie masz to aż kłuje w nos zapach.

szukam