Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powrócil temat radia BMW BUSINES po odłączeniu wtyczki i ponownym podłączeniu na wyświetlaczu pojawia się napis 'disabled' sprawdzilem kilka krotnie wtyczki wszystkie przewody na miejscu

czy ktoś miał podobny problem :?: proszę o info

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Czy może poradziłeś sobie z problemem? Mój kolega ma podobny problem, tylko on zwiera na chwilę dwa przewody i radio się uruchamia, jakoś nie jesteśmy pewni czy ma to być na stałe podpięte.
Opublikowano
DISABLED oznacza, ze nie masz komunikacji radia z samochodem. Musisz miec uciety kabel sygnałowy od tej komunikacji.Poszukaj może gdzieś się zawieruszył za radiem.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Panie @moby85 a co w przypadku zwierania przewodów jak opisałem w swoim poście wyżej? Czy na stałe połączyć te przewody?
Opublikowano
Jak jest dobrze jak polaczysz te 2 przewody do niech tak bedzie, ale na pewno to nie jest tak jak fabryka przykazala...jak sie przyjrzysz to wyglada wszystko na ORI ??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Kurcze ogólnie to w tej jego instalacji było mocno grzebane, każdy przewód lutowany, nie wiem kto i po co tak motał tam. Te przewody co styka, aby uruchomić radio wyglądają po obu stronach jednakowo( kolor i średnica), panuje w nim ciągle 12v niezależnie od tego czy jest klucz przekręcony czy też leży w kieszeni.