Skocz do zawartości

Filtr powietrza do e39 520d, prosze o porade.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem jeszcze niedoswiadczonym uzytkownikiem i moze moje pytanie bedzie laickie. Ale coz, musze wymienic filtr powietrza do mojej e39 520d. Chcialbym kupic oryginalnt filtr lub jakies dobry do tego silnika.

Co byscie polecili, jakiej marki filtry sa montowane standardowo do BMW ?? Mam isc do sklepu motoryzacyjnego i poprosic o filtr powietrza i do mojego silnika i brac co mi dadza??

Prosze o porade i wyrozumialosc, poniewaz jak widac dopiero sie ucze...

Opublikowano

Najważniejsze żebyś ten filtr wymieniał na czas, a czy on będzie logowany przez bmw czy nie to nie ma większego znaczenia, najważniejsze żeby idealnie pasował a wybór należy do ciebie :wink:

Najlepiej idź do sklepu gdzie wiedzą co to jest BMW 520d :D

Opublikowano

Moj poprzednik ma chyba racje, ale moze nie do konca.

Na ostatnim przegladzie polecilem mechanikowi wymienic m.in. 2 mikrofitry z weglem aktywnym.

Sa to te dwa duze po obu stronach wozu. Mial kupic oryginalne BMW po 150zl/szt.

Stary cwaniak mnie oszukal, gdyz wsadzil mi jakies podroby, niby rowniez z weglem aktywnym. Zorientowalem sie po jakims czasie kiedy zaczely docierac do kabiny rozne "zapachy" z ulicy. Sprawdzalem w sklepie, w istocie byly one z weglem aktywnym, lecz ich skutecznosc jest zadna. Trudno nie wyczuc smrodu jadacego przede mna autobusu lub innego "smierdziela".

Poprzednie, oryginalne BMW dawaly sobie rade z takim problemem.

W zwiazku z tym warto chyba jednak kupowac filtry w ASO.

GO NAVY...