Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znalazłem na forum innym taką wypowiedź:

Pozbywajac sie obydwu rzeczy (EGR i klapy zawirowan) mozesz zrobic tak jak ja zrobilem. Z wyjscia magistrali laczysz dwa wyjscia (jedno dla EGR i drugie dla klap zawirowan) jednym wezykiem. W ten sposob redukujesz ilosc wezykow wychodzacych z magistrali i masz na przyszlosc mniej do sprawdzania.

Czy polecacie taki zabieg? Mam z elektrozaworu te dwa wyjścia połączyć jednym wężykiem?

http://img220.imageshack.us/img220/3315/elektrozawregr.png

Nie mam klapek, EGR chciałem zaślepić, to wygląda na najmniej przeszkadzającą metodę.

Nie wiem natomiast, czy dobrze to rozumiem i czy to bezpieczny zabieg.

Z góry dzięki!

Opublikowano

po prostu zdejmij wężyk z EGR i zagnij go, wsadz coś do środka etc. żeby podciśnienie się utrzymwało i po kłopocie. W ciągu minuty zawsze możesz EGR podłączyć na nowo.

Ja mam silikonowe wężyki i go po prostu zagiałem i zacisnałem trytytką ;)

szukam
Opublikowano
po prostu zdejmij wężyk z EGR i zagnij go, wsadz coś do środka etc. żeby podciśnienie się utrzymwało i po kłopocie. W ciągu minuty zawsze możesz EGR podłączyć na nowo.

Ja mam silikonowe wężyki i go po prostu zagiałem i zacisnałem trytytką ;)

Jasne, wiem jak zaślepić wężyk od zaworu - potrzebuję jedynie wiedzieć czy można to zrobić w ten dokładnie sposób - 2 wyjścia z elektrozaworu do siebie dołączyć. Czy np. nie spowoduje to jakiegoś poważnego problemu.

Opublikowano

Wolałbym się na błędach nie uczyć w wypadku auta :)

W końcu jak rozumiem oba wyjścia elektrozaworu generują podciśnienia, czy to nie może doprowadzić do jakichś uszkodzeń skoro będą połączone jednym przewodem?