Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można już doposazyc F25 w nawigację CIC i bez emulatora , z gwarancja tez nie ma problemu ponieważ można zapłacić frycowe BMW za legalne jej posiadanie w aucie :roll:

Koszt około 10.000 pln

Opis www.bimmerretrofit.pl

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• Moderatorzy
Opublikowano
Można już doposazyc F25 w nawigację CIC i bez emulatora , z gwarancja tez nie ma problemu ponieważ można zapłacić frycowe BMW za legalne jej posiadanie w aucie :roll:

Koszt około 10.000 pln

Opis http://www.bimmerretrofit.pl

Który servis pójdzie na coś takiego - podaj informacje... ostatnio Twoje informacje okazały się niepotwierdzone.

Opublikowano

Koszt około 10.000 pln

Opis http://www.bimmerretrofit.pl

Cena chyba trochę z kosmosu jak na "doróbkę". Jeśli ktoś oszczędził i nie doposażył sobie autka przy zakupie, to niech specjalnie nie żałuje :-). Moim zdaniem nawigacja BMW jest cienka funkcjonalnie i mało dokładna. W mojej mieścinie nawet części ulic nie ma i zaleca jazdę na "azymut" :-). Brakuje mi fotoradarów (tak, wiem, jeździć zawsze przepisowo....). Dowolna, byle-jaka nawigacja za 3 stówki bije na głowę tą fabryczną.

Opublikowano

Witam, które informacje ?

Kupując kody masz przypisanie NAVI do samochodu.

Podaj przykład to wyjaśnimy w serwisie.

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

• Moderatorzy
Opublikowano
Cena chyba trochę z kosmosu jak na "doróbkę". Jeśli ktoś oszczędził i nie doposażył sobie autka przy zakupie, to niech specjalnie nie żałuje :-). Moim zdaniem nawigacja BMW jest cienka funkcjonalnie i mało dokładna. W mojej mieścinie nawet części ulic nie ma i zaleca jazdę na "azymut" :-). Brakuje mi fotoradarów (tak, wiem, jeździć zawsze przepisowo....). Dowolna, byle-jaka nawigacja za 3 stówki bije na głowę tą fabryczną.

Cena z czasem widzę spada, kiedyś (w zeszłym roku - zima) była 15 tys. :duh: poczekamy może jeszcze spadnie :cool2:

Zgadzam się, że fabryczna NAVI powinna być lepsza - atut jej jest taki, że wizualnie dobrze wygląda...ale z funkcjonalnością kuleje, jak mało która TANIA przenośna navi. Ale system NAVI CIC to nie tylko sama nawigacja, ale dysk twardy, który pozwoli zgrać CDki na niego... i parę innych "drobnych" rzeczy (np. dużo większy wyświetlacz, inne zegary), które do kupy robią cenę irracjonalną w stosunku do funkcjonalności.

Największy "wałek" to żądanie ~1200 PLN za coroczną aktualizację... która na terenie PL jest żenująco mało aktualna i dokładna...

Opublikowano
Witam, które informacje ?

Kupując kody masz przypisanie NAVI do samochodu.

Podaj przykład to wyjaśnimy w serwisie.

Informacje, że autoryzowany serwis (nazwa podana przez Was przez PW) współpracuje z Wami, i gwarancja będzie honorowana po dodaniu np. navi...

Wskaz serwis na forum , to wyjaśnimy temat ....

Nasi klienci nie zgłaszali zastrzeżeń.

Bimmer Retrofit Polska

Opublikowano

Nasza firma jest zarejestrowanym zewnętrznym partnerem serwisowym w BMW i naszym vendorem jest Bawaria Motors.

Reasumując:

Jeśli klient dokona u nas w firmie montażu podzespołów kupionych przez nas w BMW , otrzymuje od nas FV.

W momencie wizyty w serwisie okazuje naszą FV jako potwierdzenie montażu oryginalnych części i nie ma podstawy do odrzucenia gwarancji.

Informacja z dnia dzisiejszego z Bawaria Motors Czerniakowska dział części.

Bimmer Retrofit Polska

Opublikowano
Nasza firma jest zarejestrowanym zewnętrznym partnerem serwisowym w BMW i naszym vendorem jest Bawaria Motors.

Reasumując:

Jeśli klient dokona u nas w firmie montażu podzespołów kupionych przez nas w BMW , otrzymuje od nas FV.

W momencie wizyty w serwisie okazuje naszą FV jako potwierdzenie montażu oryginalnych części i nie ma podstawy do odrzucenia gwarancji.

Ok. Navi w sumie fajna rzecz, którą akurat mam. Pytanie uzupełniające; w nowych X3 można domówić asystenta martwego pola. Ile by u Was kosztowało dołożenie takiego "fjuczera" do mojego auta - produkcja maj 2011?

Czy to w ogóle możliwe?

Opublikowano

też mam navi od BMW-na terenie tzw.starej unii działa zadowalająco,wjeżdżając do kochanej ojczyzny przyklejam na szybkę Navigona za 100 EUR i jest oki,doprowadzi mnie wszędzie.Polecam kupującym X3 radio prof.bez nawigacji,display zachowacie,a nawigację lepszą kupicie za grosze.

pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Reasumując:

Oficjalna odpowiedź z BAWARIA MOTORS p. Jakub Zupka - z działu części - po założeniu NAVI CIC, która oficjalnie nie jest dostępna poza LINIĄ produkcyjną powoduje anulowanie GWARANCJI na samochód.

Sprawdzenie w serwisie VINu i wykrycie części nawi w konfiguracji, które nie były w oryginalnej konfiguracji skutkuje takim właśnie smutnym rezultatem.

Edytowane przez wodzik2
Opublikowano

Proponuje doprecyzować:

Montujemy jako serwis moduł nowy nawigacji cic 65 12 9 220 068 cic i odpowiednie zamówione kody dostępu , adaptujemy ISSS online ...

I gwarancji nie tracisz ..

Bimmer Retrofit Polska

Opublikowano

Reasumując:

Oficjalna odpowiedź z BAWARIA MOTORS p. Jakub Zupka - z działu części - po założeniu NAVI CIC, która oficjalnie nie jest dostępna poza LINIĄ produkcyjną powoduje anulowanie GWARANCJI na samochód.

Sprawdzenie w serwisie VINu i wykrycie części nawi w konfiguracji, które nie były w oryginalnej konfiguracji skutkuje takim właśnie smutnym rezultatem.

wlasnie jest obraz jak doinformowani są doradcy w ASO

MOD. ostrzeżenie za obrażanie innych użytkowników forum.Post moderowny

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia w moduły BMW, konwersją BMW z importu USA. Obsługujemy samochody serii Exx/Fxx/Gxx

Naprawa Nawigacji CCC/CIC/NBT

Nasza firma posiada w BMW AG status AfterSales Online System Partner - www.serwisujemyBMW.pl

• Moderatorzy
Opublikowano
wlasnie jest obraz jak doinformowani są doradcy w ASO

w jednym mowa jest o tym, że nie ma z tym żadnego problemu (info poparte poprzez BMW Polska) a w drugim nie doinformawany 'pacan' drugiemu 'pacanowi' sprzedaje newsa aby trollowal na forum :mad2:

Wybacz, ale nazywanie kogoś PACAN, i cytowanie kogoś wypowiedzi jako TROLOWANIE, świadczy tylko o Tobie.

Podaj źródło, które można zweryfikować i na które można się powołać.

Każdy dba o zachowanie GWARANCJI... o tym czy będziesz ją miał decyduje ASO, więc wg mnie ich opinia się liczy.

O opinie pytałem w BAWARII i INCHCAPE - obie są zbieżne... nie wierzę, by obie firmy miały niekompetentnych sprzedawców.

Opublikowano

Bez komentarza ...

W momencie gdy ktoś będzie chciał doposazyc auto należy rozpatrywać ten szczególny przypadek a w tym momencie jest tzw bicie piany .....

Bimmer Retrofit Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

akurat w to to ja wierze (niekompetentni sprzedawcy)

(...)

O opinie pytałem w BAWARII i INCHCAPE - obie są zbieżne... nie wierzę, by obie firmy miały niekompetentnych sprzedawców.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Reasumując:

Drogi Wodziku!

Mam prośbę żebyś przekazywał informacje dla innych forumowiczów zgodnie z prawdą i informacją uzyskaną od Kuby Zupka mianowicie:

W przypadku doposażenia samochodu objętego gwarancją BMW w nowy moduł nie będący zamontowany w fabryce podczas produkcji i przy zamontowaniu bez ingerencji mechanicznej w instalacje samochodu tj. np montaż emulatora ( my realizujemy poprzez oryginalne kody wygenerowane przez BMW pod vin ) i wykorzystaniem oryginalnych istniejących złącz klient w żadnym wypadku nie traci gwarancji całego pojazdu tylko i wyłącznie zainstalowany moduł może nie podlegać gwarancji.

Reasumując:

Wykonując montaż modułu w naszej firmie będącej partnerem BMW zgodnie i z wykorzystaniem oryginalnych złącz , oprogramowania ISSS ISID klient nie traci gwarancji na auto ....

Jedynie moduł może nie podlegać gwarancji ale to tez jest dyskuzyjne jeśli jest nowy z ASO i zamówiony pod vin auta.

W przypadku pytań proszę pisać na forum...

Bimmer Retrofit Polska

• Moderatorzy
Opublikowano

Drogi Wodziku!

Mam prośbę żebyś przekazywał informacje dla innych forumowiczów zgodnie z prawdą i informacją uzyskaną od Kuby Zupka mianowicie:

W przypadku doposażenia samochodu objętego gwarancją BMW w nowy moduł nie będący zamontowany w fabryce podczas produkcji i przy zamontowaniu bez ingerencji mechanicznej w instalacje samochodu tj. np montaż emulatora ( my realizujemy poprzez oryginalne kody wygenerowane przez BMW pod vin ) i wykorzystaniem oryginalnych istniejących złącz klient w żadnym wypadku nie traci gwarancji całego pojazdu tylko i wyłącznie zainstalowany moduł może nie podlegać gwarancji.

Reasumując:

Wykonując montaż modułu w naszej firmie będącej partnerem BMW zgodnie i z wykorzystaniem oryginalnych złącz , oprogramowania ISSS ISID klient nie traci gwarancji na auto ....

Jedynie moduł może nie podlegać gwarancji ale to tez jest dyskuzyjne jeśli jest nowy z ASO i zamówiony pod vin auta.

W przypadku pytań proszę pisać na forum...

Dziękuję za wyczerpujące wytłumaczenie sprawy gwarancji i montażu Navi. Teraz wszystko jest jasne i klarowne.

Moim zamysłem nie było sianie dezinformacji, czy dyskredytowanie kogokolwiek, a próba dojścia do prawdy. Którą teraz wszyscy znamy.

Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam.