Skocz do zawartości

[e39] Kostka napinacza pasow- gdzie jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zapalila mi sie kontrolka poduszki. na kompie jest blad napinacza pasow kierowcy. z tego co przeczytalem to czesto problem lezy w kostce pirotechnicznego napinacza pasow- wystarczy obciac i polutowac. gdzie znajde ta kostke jak ona wyglada i ile ma pinow? pod fotelem namacalem tylko od podgrzewania. bardzo prosze o info bo musze sie pozbyc tej kontrolki:)
Opublikowano

Pod fotelem masz jedną (dużą) kostkę od "całego" siedzenia a od samego napinacza to jest kostka na dwa piny wpinana bezpośrednio w napinacz z tego co kojarzę

o jest i zdjęcie http://allegro.pl/bmw-e39-napinacz-pasow-pasa-prawy-szczecin-i2428639464.html

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

Przerabiałem ostatnio ten sam temat, jeden przewód był nadłamany.

błąd:

2 ignition circuit ZK1 -> belt tensioner driver

Error frequency : 106

error active at the moment

resistor too large

error is sporadic

Wystarczy skrócić kable i zlutować bo ciężko dostać takie piny. Przewód odpiąłem z napinacza bez problemu z zamontowanym fotelem ale jego ponowne wpięcie zajęło mi kilka prób. Jak masz torxy i grzechotkę to wygodniej odkręcić fotel. Druga część powinna być w żółtej kostce przypiętej pod fotelem. Podnieś fotel na maxa do góry i powinna być widoczna