Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojecia co się stało, ale nie moge odpalić :?

Przychodzę do samochodu, nagrzewam świece a potem przekręcam kluczyk na rozruch i nic, poza tym że "pykają" przekaźniki znajdujące się pod tylną kanapą (nie jestem aż takim głąbem i akumulator mam wporzo).

Proszę o pomoc

• Członkowie klubu
Opublikowano

Zrób ja pisze wyżej i szybko wymieniaj szczotki i na 100% wirnik. Tylko szybko bo potem nie odpalisz już z "młotkiem" i zajedziesz aku.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Niestety pukanie w rozrusznik nic nie pomaga :cry: Coś mi się zdaje że automat w rozruszniku dokonał żywota.
Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem, że mogę spróbować go pobudzić podając masę na konektor w automacie i powinien się ruszyć.

Co Wy na to??

Opublikowano
Sprawdź wszystkie kable masowe od tego się zaczyna, na skrzyni, silniku prawdopodobnie przewód zaśniedział lub przerdzewiał, rozrusznik potrzebuje dużego prądu jeśli masa jest już cieńka to za nic nie załapie :8)
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Niestety nic nie pomaga, pozostało wyciągnięcie rozrusznika. Czy znacie jakieś patenty, bo on w mojej 525tds jest zabudowany i nie zabardzo wiem jak się do tego zabrać. Pomóżcie :modlitwa:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Trzeba zdjąć kolektor ssący i wydłubać rozrusznik - proste - z tym że jak szczotki padły to oddaj lepiej do elektromechanika bo sam raczej tego nie zrobisz. Kup też od razu wirnik bo na pewno komutator jest wyjechany.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska