Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, spaliła mi się postojówka w E39 2001 r. Moje pytanie brzmi czy są jakieś zamienniki czy musze kupić oryginalna za 100 zł ? Troszke drogo za kawałek żarówki :|
Opublikowano

Rozumiem, że masz e39 po lifcie czyli chodzi Ci o tą żaróweczkę od ringów, która jest wkomponowana w lejkowata oprawkę z odbłyśnikiem?

Możesz zastosować 3 rozwiązania:

1) kupić zestaw markerów LED zamiast tradycyjnych żarówek (minus jest taki, że przy odpalaniu lekko parę razy mrugną) - mają trochę inna barwę niż żarówka bo bardziej białą (zimna biel).

2) kupić żaróweczkę w necie lub dobrym sklepie, w odpowiednim miejscu naciąć oprawkę i wymienić samą żaróweczkę ( w necie są instrukcje jak to zrobić i gdzie oraz co nacinać)

3) kupić oryginały w ASO.

Ja u siebie wybrałem rozwiązanie nr 1(zestaw obu markerów kosztował mnie wtedy 150 pln) - od 1,5 roku mam spokój z przepalającymi się żarówkami no i barwa ringów jest ładniejsza bo idealnie się zgrywa z oryginalnymi ksenonami D2S.

Ty zrobisz jak uważasz.

Pzdr.

Opublikowano
Tak chodzi mi o ta żaróweczke do rignów. A co do tych Markerów to nie potrzeba żadnych przeróbek ? Normalnie pasują w wejście ?
Opublikowano

Nic nie trzeba przerabiać ani ciąć przy montażu tych markerów. Mają wszystkie potrzebne kabelki i kostki, które się wpina w fabryczną instalację a całego markera (który jest w przygotowanej pod gniazdo oringów oprawce) się montuje identycznie jak te oryginały - przykładasz odpowiednio do gniazda ringów i robisz lekki obrót, żeby ząbki złapały. I cała filozofia.

Pzdr.

Opublikowano
u mnie wylazła sama żarówka za takową zaplaciłem 12zł. Poprostu przepręciłem ją w obudowie i jakoś sama wyszła.
Opublikowano
Ja z kolei polecam sposób nr2 kolegi Manolito. Koszt żarówki jest mały, świeci pewnie tyle samo co oryginał za niecałe 100zł a barwa światła pozostanie oryginalna :)
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"