Skocz do zawartości

szarpie, brak gazu, gaśnie problem z odpaleniem e30 316i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e30 316i 1989r

witam mam problem mianowicie:

po odpaleniu silnika wszystko jest ok 700obr. problem pojawia się po przejechaniu ok 10-15km

samochód strzela po kilku minutach jazdy zaczyna brakować gazu póżniej już nie ma woogule wpływu wciskanie padału gazu zaczyna szarpać samochodem no i po chwili gaśnie jest problem z odpaleniem.

Po odpaleniu (kręcenie bardzo długo) samochód po kilku minutach znów gaśnie no i tak w kółko. przydażyło mi się coś takiego gdzieś dzisiaj przedpołudniem wieczorem chciałem spróbować się przejechać myślałem że jest wszystko ok gdyż jeżdziłem kilkanascie minut nic się nie działo no może poza strzałami z wydechu no ale póżniej się wszystko zaczeło rąbać.....

tak swiece kable wymienione

byłem tydzień temu na regulacji gazu zrobiłem gdzieś 150km i wszystko ok

wałek rozrządu z paskiem wymieniony 1miesiąc temu

uszczelka na kolektorze wymieniona

spotkałem ostatnio przechodnia no i dziwił się dlaczego tak cicho mi samochód chodzi (tak że obroty silnika na biegu jałowym są wporządku)

Opublikowano

Żeby silnik pracował potrzebne są 3 rzeczy: iskra, paliwo, powietrze. Skoro nie pracuje to musi czegoś z tych rzeczy brakować.

Skoro przewody i świece wymienione to iskra jest. Może wtryski się zamuliły od syfu z el-pi-dżi?

Opublikowano

wykręcałeś może ostatnio ecu?

sprawdź czy się nie grzeje..

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

wiecie co nie ukrywam jeśli chodzi o wiedze związaną z mechaniką samochodową to jestem zielony :?

powiedzcie mi co to jest to ecu?????

Opublikowano

ecu czyli sterownik jest za schowkiem.

Tak mi to pierwsze wpadło do głowy bo sam miałem z tym problem .Regulator wewnątrz grzał sie niemiłosiernie.

ps.

ecu musi być ZAWSZE !!! przykręcony do swojej szuflady bo między innymi tamtędy odprowadza ciepło;....doczytałem o tym po fakcie.... :mad2:

objawy miałem identyczne jak u Ciebie

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.