Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie i Panie :D czy już może ktoś z Was wymieniał katalizator ? bo u mnie w buni chyba czas na wymianę. Wyskakuje mi błąd 0420, i 0430 cos takiego : katalizator bank 1 wydajność poniżej progu , katalizator bank 2 wydajność poniżej progu , hmm może progu ale tego od drzwi heee Pozdrawiam.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Nadszedł czas aby zabrać się w końcu za ten katalizator :cool2: zamówiłem na Ebay taki http://www.ebay.pl/itm/91509H-CATALYTIC-CONVERTER-CAT-TYPE-APPROVED-BMW-3-2-0-01-2005-03-2007-55-/291030645256?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item43c2c73a08 , byłem ostatnio na diagnostyce i spaliny wyszły tragicznie :mad2: diagnosta odrazu stwierdził ,że albo katalizator albo sonda heee odpowiedziałem ,że to niestety katalizator bo diagnoza już dawno temu była postawiona przez serwis ,że sondy pracują idealnie a kat do wymiany. Teraz czekam na paczkę i wymiana. Troche na tej stronie zaszalałem bo mi się klikneło 3x i wygląda jakbym kupił 3 katy :mrgreen:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dobra Panowie jestem po wymianie katalizatora zamiennika --koszt to 1800zł katalizator , wymiana 500zł , uszczelki i śruby nowe ori z Aso 160zł . Takie poniosłem koszta wymiany kata. Podczas wymiany mechanik musiał troszkę rozwiercić dziury bo szpilki nie chciały wejść w uchwyt katalizatora--- poza tym bezproblemowo poszło. Auto teraz ma tak jakby więcej mocy , mam przejechać jakieś 200 km i podjechać do mechanika na dokręcenie śrub. Teraz zostaje już tylko sprzedaż mojego starego katalizatora :cool2: mechanik powiedział ,że powinienem dostać ok 500zł to przynajmniej robocizna się wróci .
Opublikowano
Panowie mam prośbę wymieniłem katalizator u siebie w aucie i teraz jest pytanie---- za ile stary kat mogę odsprzedać ? proponują mi w Krakowie 300zł . Jak myslicie dobra cena ? sprzedawać ? czy macie jakieś inne propozycje ? pozdrawiam :cool2: