Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z checia bym sie dogadal z kims tylko ze ja jestem w Anglii wiec moze byc problem:)sprawdzalem na ebayu koszt zestawu inpy to 25funtow tylko nie wiem czy to nie jakis bubel.Tez wlasnie myslalem o pamieci bledu w kompie tylko ze w glownym kompie auta nie ma zadnych bledow a do ukladu klimatyzacji nie mozna sie polaczyc komputerem diagnostycznym :mad2: nawet serwis bmw nie mogl zczytac bledu,powiedzieli ze moga to zrobic tylko musza sprawdzac krok po kroku kazdy poszczegolny modul oczywiscie na moj koszt.Takie szukanie na oslep to i ja potrafie i mniej bedzie mnie to kosztowac :evil:
Opublikowano

kolego ja mam ten sam problem, a dokladnie to nie mam zasilania na kostce tej co idzie do wiatraka bezpieczniki całe czynnik jest (wiatrak 4 pin)

ostatnio jak był upał to zmostkowałem czujnik w chłodnicy i tak jezdziłem bo gara nie do wytrzymania ale problem pozostal

Opublikowano
Wczoraj podlaczylem się inpa po auto i co się okazalo,klima chodzi wiatrak jest dobry chlodzi az milo.moje pytanie czy inpa omija czujniki cisnienia itd i wymusza zalaczenie czy caly uklad musi byc sprawny?bo teraz nie wiem czy uszkodzony jest czujnik cisnienia czy panel sterujacy w aucie od klimy.dodam ze inpa nie mogla podlaczyc się pod modul klimy bezposrednio.czy w tych autach jest jakis odzielny komputer sterujacy klimatyzacja czy wszystko jest w tym panelu?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Podłącze się do tematu, gdyż u mnie tez nie działa wentylator klimy.

Jest to wentylator 3 pinowy.

Co sprawdziłem:

1. Jest napięcie na kostce

2. Po włączeniu klimy drgnie na chwilę ( zrobi pol obrotu) i już dalej nie ma reakcji.

3. Z inpy uruchamiałem go na wyłączonym silniku, nie ma reakcji.

4. Klima chłodzi, ale w korku jak jest upal jakby słabiej chłodzi.

11Sie2012#5775420561839804498

https://picasaweb.google.com/105370309919621489126/11Sie2012#5775420561839804498

Czego nie wiem:

1. Co oznaczają załączone błędy z INPY?

2. Czy test wentylatora trzeba przeprowadzać na włączonym silniku?

3. Skoro nie działa wentylator, oznacza to, ze wymiana pomoże czy jest jeszcze jakis moduł, który tym steruje a może być uszkodzony?

Będę wdzięczny za pomoc.

Coobin

Opublikowano

U mnie zadymiło, zasyczało i tyle klimatyzacje widziałam.

U mnie tez się tak działo i okazuje się, że czujnik ciśnienia klimatyzacji jest do wymiany. Ciśnienie się zrobiło i wywaliło jakieś uszczelki, które były "złe" i czynnik uciekł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cobin, błąd dotyczy wentylatora od klimy.

Test wentylatora? Masz na myśli uruchomienie go z inpy?

Jak tak, to na samym zapłonie powinien chodzić.

Moduł jest w wentylatorze, on na podstawie sygnału cyfrowego reguluje obroty.

Opublikowano

Shadow69, dzięki za pomoc.

Przez test miałem na myśli uruchomienie go z INPY.

A co sądzicie o tych nowych wentylatorach z allegro w cenie ok 600zł?

Ma ktoś może doświadczenie z takimi nowymi zamiennikami?

POzdr.

Coobin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tymi zamiennikami to różnie bywa, raz działa, raz nie.

Szczerze mówiąc to rozglądnął bym się za używanym ori z możliwością sprawdzenia.

Opublikowano
To moje pierwsze Bmw a juz doprowadza mnie do szalu,nadal mam problem z klima sprawdzilem wszystko i wszystko gra procz tego ze klima nie dziala,az tu niespodziewanie w sobote klima zaczyna sobie chlodzic.przycisk max na panelu dziala klimatyzacja chlodzi,ale moje szczescie nie trwalo dlugo bo po kilku godzinach znow przestala dzialac.zauwazylem ze rowniez kierunki przy zamykaniu auta nie mrygaja i nie dziala automatyczna klapa bagaznika.doszedlem do wniosku ze uszkodzona jest gdzies wiazka przewodow albo nie ma masy czy ktos wie czy te trzy rzeczy powiazane sa ze soba wspolna masa lub zasilaniem i gdzie moglbym szukac ewentualnych uszkodzen wiazki elektrycznej?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym nie sugerował się uszkodzoną wiązką, bardziej bym celował w moduł komfortu.
Opublikowano

Tez wlasnie myslalem o module komfortu,jest on za schowkiem o ile dobrze sie orjentuje?

Dzieki Shadow69