Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM.MAM PROBLEM Z MOIM TDSEM SAMOCHOD PALI KIEDY CHCE,GLOWNIE NA ZIMNO,PO CIEZKICH MECZARNIACH,CZASAMI WOGOLE SIE NIE KRECI,PO PRZEKRECENIU NIE DAJE OZNAK ZYCIA,A PODCZAS JAZDY NAGRZEWA SIE MOCNO,W SRODKU JEST BARDZO BARDZO GORACO,NAWET JESLI WLACZE KLIME NA ZIMNO,LECI GORAC,NA WSKAZNIKU TEMPERATURA JEST ODPOWIEDNIA,PLYN CHLODZACY SIE GOTUJE,PROSZE BARDZO O POMOC PONIEWAZ MAM SAMOCHOD 2DNI I CHCIALBYM WIEDZIEC JAK SIE DO TEGO ZABRAC CZY TO COS POWAZNEGO.BARDZO PROSZE O POMOC
Opublikowano

Co do temperatury to odkręć wlew płynu chłodzącego , odpal autko i zobacz czy do zbiornika zlewa się strużką woda , jak nie to pompa wody się sypła. Jeśli idzie o grzanie to musisz posprawdzać elektrozawór wygląda jak by ci się zawiesił , i cały czas masz grzanie autka. Co do odpalania to podstawa:

- świeczki

-filtr paliwa

-filtr powietrza

-porządny akumulator

-sprawdź przekaźnik pompy jest w skrzyneczce obok podszybia po stronie pasażera (kolor najczęściej biały)

-jak masz imobilajzer i dwa klucze to spróbuj odpalić drugim kluczem

-posprawdzaj kable od wtrysku sterującego

-wymień przewody przelewowe ( te na wtryskach ) i zatyczkę gumową ostatniego wtrysku (koszt całości 25zł )

-zobacz czy nie cofa się paliwo do zbiornika ( może trzeba założyć zawór zwrotny)

Sprawdź czy pompa paliwowa podaje paliwo , odepnij ( na wyłączonym silniku ) przewód od filtra paliwa, przekręć kluczyk w pozycję 2 , zobacz czy leci paliwo ( jak nie to pompa paliwa death) , ewentualnie zrób test butelki. Czyli bierzesz butelkę z paliwem odpinasz wspomniany przewód wkładasz do butelki o próbujesz odpalić. Przez kolejnych kilka tankowań dolewaj do paliwka środki czyszczące do , czasami pomaga ( u mnie pomogło) , ewentualnie będziesz musiał pojechać na regulację dawki paliwa ( dawkę startową zwiększa się i pali jak trzeba)

A jak odpala na ciepłym ?