Skocz do zawartości

bmw 318 is m42 benzyna-gaz problem z rozruchem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem świeżym posiadaczem bmw e36 318 is m42 coupe auto ma problemy z rozruchem a jak juz zapali to obroty za niskie i cięzko ja wkręcić powyżej 3 tys obrotów takie złudzenie jakby brakowało paliwa-dusi sie zarowno na benzynie jak i LPG.Czasami zapali i jest wszystko dobrze trzymie obroty i dobrze sie wkreca.Próbowałem się polaczyc interfejsem z przejsciowka ktory wcześniej uzywalem do e46 320d a tu lipa nie udalo sie bo nie widzi modułu silnika.Podejrzewam coś w elektryce namieszane tylko co? Posiadacze is-ek pomóżcie.
Opublikowano
Jest jeszcze jedna rzecz ktora mnie trapi sterowanie podcisnieniowe 7 jest u mnie podlaczona z 5 a z 1 czyli tego zbiornika podcisnieniowego wychodzi wezyk ktory jest luzno i zasysa tam lewe powietrze nie wiem gdzie to powino byc podlaczone wszystko jest w linku http://pokazywarka.pl/3fjh1b/ moze ktos cos doradzi.
Opublikowano
jak sadze masz sekwencje co do rozruchu na paliwje przyczyna moze tkwic w ustawieniu zbyt niskiej temperatury przelaczania lpg na pb ustaw na 35 stopni i zobaczysz
jedynakk
Opublikowano
mam zwykla instalacje LPG ktora juz siedzi w nim 8 lat po paru testach sprawa wyglada tak na benzynie auto niechce chodzi wogole dusi sie krztusi (podejrzewam ze poprzednik non-stop odpalal na gazie) gdy zrobie wymuszanie na gazie czasem zapali raz na 20 razy i wtedy chodzi normalnie wkreca sie i ma moc tylko obroty sa podniesiona tak powyzej 1000 obr/min