Skocz do zawartości

18 is olej w chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pomoze ktos jak w temacie glowica zdieta na uszczelce zadnych oznak zeby puszczala a w chlodnicy wody mialem jasna maz co moglo pujsc sa gdzies jakies kanaly zeby olej sie lal do wody
Opublikowano
kolego daj głowicę na szczelność. Sprawdz dokładnie kanały na głowicy czy nie są pęknięte w stronę zaworu. tłoki wyglądają tak samo??? czy może któryś wypłukany czyli jaśniejszy
Opublikowano
  • Autor
wlasnie tloki czarne, a bloki pekaja w bmkah bo juz rece mi opadaja

Edytowane przez kondzio81

Opublikowano
  • Autor
ize niebylo zadnego cisnienia na wezach tylko te maslo w chlodnicy a ja pedant jestem co do auta wiec odrazu wolalem uszczelke zrobic nie czekac na dalsze skutki az panw=ewki dostana wody a tu zonk uszczelka nic nie pokazala a w oleju wody ani kropli i sie zastanawiam co moze byc
Opublikowano
długo masz to auto??? być może ktos przed tobą robił uszczelkę i nie wyczyścił układu chłodzenia
Opublikowano
  • Autor
6 miesiecy ale tak od 3 lub 4 pojawia sie te maselko juz glowice zdielem i bylem pierwszy
Opublikowano
zdjales glowice i zalozyles ja na starej uszczelce tego sie nie robi
jedynakk
Opublikowano
  • Autor
kolego nic nie zalozylem i zadne stare uszczelki pytalemm czy jeszcze gdzies oprucz glowicy moze dostawac sie olej do plynu glowica nie popekana wrucila z planowania i sprawdzania ,
Opublikowano
  • Autor
glowica nie jest popekana ani blok teraz niewiem gdzie to moglo cieknac moze ktos wie