Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio założyłem sprężyny na tył GH ( http://allegro.pl/sprezyny-bmw-3-e46-kombi-1998-2005-tyl-super-gh-i2380749923.html)i po jeździe nie widzę różnicy :) z oryginałami. Na plus GH ma wszędzie taką samą grubość znowu i nie będzie pękać jak ori. Co do twardości to taka sama jak na Ori :) Jeszcze tylko nie jechałem z 4 pasażerami i fulle bagażu ciekawo jak siadanie autko i jak się przy takim obciążeniu zachowywać. 3 lata gwarancji :) żyć nie umierać za tą cenę. Jak ktoś chce mieć dobre sprężyny to polecam i nie chce wydać na nie majątku.

P.s Jestem szczęśliwym użytkownikiem amortyzatorów GH i jak po 2 tys. km sobie chwalę, troszkę są twardsze niż ori, ale ok :)

Mój portfel się cieszy i ja również :) że nie wydałem na jakiś markowe... i nie przepłaciłem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To teraz czas na test opon bieżnikowanych? :wink:

Daj tym amorkom z rok, może rzeczywiście będą ładnie trzymać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wróciłem Lesjofors 129 pln/szt., po ponad roku jazdy jestem zadowolony. Sprężyny sprawdzonej firmy a koszt 110 pln więcej, czy to dużo? Niech każdy sam sobie odpowie :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja kupiłem rok temu Lesjoforsa ale tył mi już siedzi, dlatego nie wiem czy za miękkie, czy coś innego. Mam ori jedną sprężynę druga ori pęknięta. Co mi doradzicie kupić jedną na szroci ori, czy też kupić GH? Czy ktoś zmierzył jaka jest długość sprężyny nowej? i jaki jest prześwit między oponą na nadkolem?
Opublikowano

ta kup gh i za poł roku znowu wymienisz. Ktoś jest zadowolony po ilu, po miesiącu ? po miesiacu to nawet sprezyny z malucha by sie trzymały. Zrób tyle co na ori i powiedz że są dobre to co innego. Ori sie psują po 10 latach i 300tyś przebiegu średnio, te GH pewnie nawet 2 lat nie pociagną.

Ja jestem przeciwnikiem takich oszczędności bo co potem? opał do baku ?

Było kupić opla i za 200zł bys miał markowe częsci, za 500 wymienił pół auta, a w bmw tak se ne da.

szukam
Opublikowano
żadne tam GH, tylko mówię że tył mi trochę siedzi, czy może to być winą tylnych amorków, że są np do wymiany?
Opublikowano
wysokość auta ustala sprężyna nie amor. Amor tłumi drgania sprężyny. A czy są sprawne to po pierwsze patrzysz czy nie sa mokre, potem ewentualnie wizyta na stacji diagnostycznej i sprawdzenie wyników chociaz tutaj tez rózne rzeczy się dzieją.
szukam