Skocz do zawartości

BMW e90 LCI Sedan problem z kierunkiem LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Po wielkich poszukiwaniach na forum jak i na googlach nie znalazłem nurtującego mnie pytania na temat mojej usterki.

Problem polega na tym, że posiadam auto z 2009 roku, które nie ma już gwarancji i popsuł się kierunek prawy tył. Jest bardzo małe natężenie światła, nie świecą nieraz niektóre sekcje ledów (w pionie) lub nie świeci w ogóle kierunek. Co przychodzi mi do głowy to wymiana lampy... ALE czy jest możliwość naprawy tej lampy? Po ściągnięciu lampy na wysokości kierunków widać jakąś płytkę...

Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś już się spotkał z takim problemem.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Ja mam model z 2008 LCI i w serwisie wymieniali mi lampy tył led w ramach akcji serwisowej. Może powinieneś zajechac do ASO i zapytać. Samochód sprowadzony czy kupiony w pl salonie?
Lewy pas to nie kółko różańcowe.
Opublikowano
  • Autor

Samochód kupiony w niemczech, sprawdzałem nie ma akcji serwisowej...

Czytając na zagranicznych forach to już sam nie wiem czy to lampa... piszą, że może to być moduł frm...

Opublikowano
  • Autor
Wymienilem lampe i wszystko smiga.
Opublikowano
Akcji serwisowej nie bylo, ale jesli komus migacze przestaly dzialac lub "szalaly" to BMW ma zalecenie serwisowe aby wymienic wadliwy modul.

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

• 1 rok później...
Opublikowano

obara możesz podać nr zalecenie serwisowego dla tego przypadku z tylnymi lampami LED?

Ja pisałem do czterech serwisów odnośnie akcji serwisowej lub zalecenia serwisowego i dostałem odpowiedź negatywną.

udało mi się dotrzeć do czegoś takiego, na co się powoływałem i lipton

Service Bulletin Number:

SI-B-63-06-10

NHTSA ID #:

10034186

Bulletin Date:

Sat, 05/01/2010

Failing Component(s):

123000 EXTERIOR LIGHTING:TAIL LIGHTS

123100 EXTERIOR LIGHTING:TAIL LIGHTS:SWITCH

Summary:

BMW: LEDS IN REAR LAMP INOPERATIVE. THE LEDS (LIGHT EMITTING DIODES) IN THE OUTER LEFT OR OUTER RIGHT REAR LAMP ARE INOPERATIVE. AFFECTED ARE THE LEDS FOR THE PARKING LAMP/TAIL LAMP OR THE TURN SIGNALS. NO CHECK CONTROL MESSAGE IS DISPL

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

twarzu

czy udało Ci się coś ustalić? Dostałeś jakąś odpowiedź z serwisu?

Mam identyczną sytuację, dzwoniłem już do BMW Polska z zapytaniem o akcję serwisową ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi...

Z kolei warszawskich serwisach odpowiedź jest taka sama: samochód nie podlega żadnym akcjom serwisowym...

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżę temat: patrząc na realoem są 3 wersje tylnej lampy montowanej w błotnik:

63217154153(09/01/2008 — 03/10/2010),

63214871731(03/01/2010 — 12/10/2010),

63217289425(from 10/01/2010)

czy ktoś wie czym różnią się te lampy? w nowszych wersjach była poprawiona wada "padających" LEDów w kierunkach?

Pozdrawiam

Mariusz

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Jest akcja serwisowa, bo bylem sie kiedys pytac oto bo mialem kupic uzywki i wolalem sie upewnic.

Na koniec miesiaca jade do niemiec, i podjade do tego dealers u ktotego bylem. I wrzuce wam scan tegopisma tutaj.