Skocz do zawartości

Autoalarm i centralny na pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie laickie pytanie: jak najprościej sprawdzić, czy w moim

samochodzie jest zamontowany autoalarm i sterowanie zamka centralnego z pilota?

Przy zakupie auta dostałem kluczyki z pilotem, niestety niekompletnym.

Pozdrawiam

------------------------------------------

Nadal reanimuję moją beemkę..

Opublikowano
Najprosciej to wtedy gdy znajdziesz syrene od alarmu bo sama centralka niekiedy nic moze nie dac bo montowana jest w syrenie . poszukaj pod maska albo sprawdz czy nie masz "mikrostyku" pod maska bo zazwyczaj alarm ma tez dzialac na maske a seryjnie nie byl tam montowany zaden "mikrostyk"

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

Pytałem dlatego, że centralka w sumie moglaby byc wszedzie, a jakoś nie mam ochoty wszystkiego odkręcać i szukać - wystarczy mi że mam wyjętą skrzynię automatyczną i muszę sobie przypomnieć jakim cudem udało mi się ją odkręcić żeby wiedzieć jak teraz wsadzić manuala ;)

Poszukam syreny, dzięki!

A czujka od pilota jest montowana w samej centralce ?

Opublikowano
z tego co sie orientuje to chyba tak . U mnie jest alarm nie fabryczny tylko ktos sam go wstawial firmy " FOX " i syrena jest odrazu centralna czyli 2 urzadzenia w jednym i wszystkie "czujki" i te urzadzonka ktore ustawia sie na wrazliwosc tez sa pomontowane odrazu w syrenie.

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------