Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam dwukanalowy wzmacniacz.i tu moje pytanie.czy mozliwe jest podlaczenie w nastepujacy sposob: 1 kanal zasila SUB (to wiem bez problemu si epodlacza) 2kanal zasila wszystkie 6 glosnikow????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko się da. Jeżeli podłączysz 6 głośników równolegle do jednego kanału... obawiam się, że wzmacniacz tego może nie wytrzymać. Jeżeli nawet wytrzyma prądowo, to po dłuższej chwili termicznie nie da rady. Jeżeli to jest na prawdę dobry wzmacniacz, to podepnij go jako mostek tylko pod suba. Jeżeli masz jakiegoś FIRSTa, to nie kombinuj z nim, bo nie wytrzyma na pewno, kup coś lepszego.
Kai
Opublikowano

Wzmacniacz ma dwa kanaly wiec jeden jest lewy a drugi prawy i jak tak pracuje to jest w trybie stereo wiec jak podlaczysz reszte glosnikow pod jeden kanal ( jesli wzmacniacz to wytrzyma) to co to bedzie za muza?

Tak jak napisal _Kai_ podlacz suba na mostku (zwiekszysz moc) a do reszty kup jakiegos czterokanalowca.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg