Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie objawił się u mnie problem z BMW E46 328i . Dokładnie o co mi chodzi : czasem jest tak że ciężko zapala (ewentualnie zapali i zgaśnie ) i wtedy auto nie mam mocy tzn. idzie ale to nie jest to co być powinno i np. jak ją zgaszę i zapale jeszcze raz ( tym razem bez problemów czyli zapala lekko i szybko ) to auto ciągnie jak nie wiem co ... idzie tak jak powinno .

Może spotkaliście się z czymś takim u siebie albo wiecie co może być tego przyczyną

( dodam że 2 lata temu wymieniałm oba czujniki położenia wałka rozrządu - wlotu i wylotu )

Z góry dzięki za pomoc

cn_igi

:twisted:

Opublikowano

Witam.

Ja też posiadam betkę z tym samym motorem, miałem podobny problem, okazało się , że styki na przepływce nie łączyły we wtyczce , a ocudowałem się okropnie.

Sprubój odpiąć przepływkę całkowicie i sprawdź wtedy, może czasem okazać się że przepływka jest padnięta :cry:

Reasumując ja u siebie wyczyściłem styki i przepływkę i pomogło.

Pozdrawiam!!

Opublikowano
Dokładnie styki, czasami tak mam i w tedy ciężko odpala. A u ojca E39 konieczna była wymiana przepływki.
Opublikowano

No i się wyjaśniło kod błędu 65 - czujnik położenia wałka rozrządu ssący jutro Bawaria Motors no i problem się zakończy

:twisted:

Opublikowano
Nie coś Ty nie zamierzam tego robić . Jutro wpadnę do ASO i kupię oryginalny czujnik . Słyszałem właśnie że te zamienniki to potrafią strzelić zaraz po włożeniu do auta