Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie jak w temacie, kumpel ma e39 540i 97 rok i ma w niej zawieszenie S EDC, niestety nie da się odczuć żadnej różnicy w prowadzeniu samochodu po włączeniu tego, zawieszenie cały czas ma tą samą twardość i taki sam skok. Lampka przy przełączniku się zapala i nic więcej.

Błędów nie ma żadnych.

Jak to powinno działać?

Po czym poznać że układ chodzi poprawnie?

Opublikowano

A Inpa łączy się Tobie z modułem EDC? Bo mój interfejs usb nie chce się połączyć z tym modułem.

Ideą tego zawieszenia jest płynna zmiana twardości amortyzatorów zależnie od przyspieszeń i parametrów jazdy, przycisk na panelu wymusza utwardzenie na większość czasu pracy. W moim przypadku potrafi czasem wejść w tryb sport i dopiero wyłączenie silnika i ponowne uruchomienie pozwala przejść w tryb normalny ( a przy właściwym ciśnieniu w oponach 16" jest prawie tak samo komfortowo jak w hydropneumatycznych citroenach).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie też nie chce się łączyć z EDC.

Auto cały czas wiezie się jak na seryjnym zawieszeniu, naciśnięcie przycisku powoduje tylko zapalenie się lampki, i poza tym to nic się nie dzieje.

Zużycie amortyzatora objawia się tak samo jak w normalnym zawieszeniu, czy może być zużyty element odpowiadający za regulacje twardości, a mimo wszystko tłumienie pozostaje w porządku?

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety ale nie, olaliśmy sprawę, i jeździ jak jeździło.

Jak coś więcej będzie się działo, będziemy coś działać. :wink:

Opublikowano

czytałem gdzieś że własnie jak padnięty sterownik jest to nie można się z nim połączyć i regulacja z przycisku nie działa,

mam to samo, chyba będę musiał kupić sterownik i zobaczyć jak się jeździ na sedc :)