Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Muszę poprosić was koledzy o pomoc bo z kazdym dniem dobija mnie fakt poszukiwania układu wydechowego.

Otóż poprzedni właściciel usunął katalizator (nie wiem po co :duh: ) w miejsce ów katalizatora wspawał :duh: dwie rury. Generalnie chciałbym to wszystko wymienić ale jak patrze na części to jest mega problem. Dzwoniłem już wszędzie ale ceny wahają się od 1800 - 2500 i tylko w całości albo nie ma i nie będzie. Ja są katalizatory to puste i jeszcze trzeba doliczyć ceny strumienic (potrzebne dwie) i koszty kompletnego zamyka się w około 2500 tysiąca. Czy ktoś z was koledzy praktykował wymianę całego wydechu - bądź też wymieniał środkowy i końcowy. W moim aucie niby jest katalizatory, w dowodzie nie ma kat. Ale diagności czają klimat widząc sondę i zapowiedzieli, że przy przeglądach może być problem. Myślę żeby wstawić pusty katalizator ale nie wiem jak to wpłynie na sonde lambda.

Z powodu braku katalizatora podjerzewam, że sonda również dostała w czajnik i samochó strasznie leniwie pracuje (na LPG ok) - ale to tylko moje podejrzenia.

Czekam na wasze sugestie.

Opublikowano
To dobrze,że wstawił rury,innej alternatywy nie widzę poza wpawaniem orginalnego katalizatora,sonda lambda jest przed katalizatorem,więc brak katalizatora nie ma wpływu na pracę sondy.Zostaw tak jak jest ewentualnie szukaj orginalnego katalizatora lub tłumika z wersji bez katalizatora.
Nur bmw e32
Opublikowano
same dwie rury nie są złe też tak mam i nikt nie interesował się tym żaden diagnosta :D jeśli ospała jest na benzie to wstaw blosa i poczujesz ile to ma mocy :D
Opublikowano
same dwie rury nie są złe też tak mam i nikt nie interesował się tym żaden diagnosta :D jeśli ospała jest na benzie to wstaw blosa i poczujesz ile to ma mocy :D

Heheh znam takich co to głośniej brzmi niż jedzie :duh: to chłopcy w kalibrach :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam puki co to diagnosta nie powinien sie czepiać nie ma w przepisach (jeszcze)badania spalin a jak chcesz układ wydechowy to fakt kpl jest drogi jak cholera a katy to raczej kazd wycina bo to kosztuje około 900zł tylko konserwatyści zostawiają (ma być ori) ja mam wydech od 750 e32 oczywiście bez katów sprzedam nie drogo