Skocz do zawartości

Urwany uchwyt od rolety przeciwsłonecznej drzwi tylnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Właśnie mi się przytrafiło: chciałem zasunąć roletki przeciwsłoneczne, żeby ciut mniejszy piekarnik robił się w środku (czarna z zewnątrz, czarna w środku...) - i chciałem zaciągnąć tę dużą roletkę w tylnych lewych drzwiach - ale uchwyt został mi w ręce ;] A roletka smyk! i cała schowała się w drzwiach. Jak ją teraz wyciągnąć? Praktykował ktoś? Trzeba drzwi rozbebeszać?

Z góry dzięki za rady.

EDIT: już nieistotne, naprawiłem ;) Udało mi się od góry zahaczyć o górną część roletki śrubokrętem i wyciągnąć. Uchwyt sobie założyłem i jest dobrze.

Opublikowano
Miałem to samo. Musisz zdjąć boczek tylnych drzwi. Roletę będziesz miał na wierzchu. Uchwyt rolety wsadzasz na swoje i składasz boczek. Robota na 20 min.
Opublikowano
dzikipzs dobrze mówi, musisz zdjąć cały bok i dopiero dostaniesz się do rolety... ja już to przerabiałem, tylko z tm że mi roleta się zacięła i nie chciała się chować