Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio zauważyłem u siebie w E90 318i, 2011r automat następujący objaw. Stojąc na hamulcu, skrzynia w pozycji D słychać delikatny rezonans. Trwa to przez kilka sekund i później się ucisza. Przy "zrzuceniu" go na N - cisza. Na dodatek przy większym obciążeniu np klimatyzacja objaw ten nie występuje. Kontrolowałem osłony pod samochodem i miałem wrażenie, że po dokręcaniu, sprawdzeniu i spasowaniu było przez moment cisza, ale to subiektywne odczucie.

Próbuję się umówić na wizytę w BMW ponieważ auto jest na gwarancji, ale nie ma komu odebrać telefonu.

Spotkał się ktoś z czymś takim ?

www.scooterkingz.pl
Opublikowano

zwroc uwage co sie dzieje jak krecisz kierownica w takiej sytuacji

u mnie dzwiek ten znika calkowiciew zaleznosci od pozycji kierownicy

nie przejmuje sie tym, chociaz jest to slyszalne.

domniemam ze jest to zwiazane z obciazeniem pompy wspomagania

jakbys mial jakies info po wizycie w serwisie co to, pochwal sie

Opublikowano
Nie zwracałem uwagi kwestii z kierownicą, ale nie wiem czy akurat mój przypadek jst podobny do Twojego bo wydaje mi się, że jeśli byłaby to pompa wspomagania to występowałoby to również na "R" jak i na luzie, a ja mam to tylko w "D" i po zrzuceniu go na luz przestaje hałasować.
www.scooterkingz.pl
Opublikowano
Po wstępnych oględzinach przez serwis ASO BMW nie stwierdzili nic i wymagana była umówiona wizyta. Po powrocie z pracy i wypiciu 2 piw doszedłem, że hałasowała atrapa silnika / łapacz powietrza który jest połączony z puszką powietrza. Po rozkręceniu i skręceniu na gumowych podkładkach problem znikł.
www.scooterkingz.pl