Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem: jak jadę po dziurach i nierównościach to strasznie coś stuka i puka w prawych drzwiach. Szyba działa normalnie. Tylko, że jak mam opuszczoną szybę to stukanie się wzmacnia. Co to może stukać?? Dziękuję z góry za pomoc.
Opublikowano
proponuje ściągnąć boczek od drzwi najprawdopodobniej mogła się popuścić prowadnica, chyba że ślizgi sie już wytarły i się tłuką.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

wczoraj naprawiłem podobny problem. Gdyby ci slizg walnał to szyba poszła by w doł i nie mogłbys jej podnesc za pomoca przycisku. Przyczyna u mnie było to ze szy ba wyskakiwała z prowadnicy i przez to zjebał sie slizg. Jak juz wyzej pisali musisz zdjac boczek i spr co jest przyczya. Trzyma sie on na raczce do zamykania drzwi (torks 20) i naa kołkach .

Zycze powodzenia

Opublikowano
a możliwe ze jabłko wyskoczyło ze ślizgu plasticzek w prowadnicy z czasem może pęknąć mi pękło koszt 2zl, no najpierw musisz zobaczyć jak wygląda sytuacja w środku :)
ludzką rzeczą jest błądzić
Opublikowano

moi drodZy fachowcy :D przyczyna jest banalna...

Na prowadnicy a w zasadzie w jej środku jest "uszczelka", która trzyma szybę na środku...

Brak tejże "uszczelki" powoduje, że szyba na dziurach obija się o prowadnicę, a druga rzecz to taka, że szyba jak jest podnoszona i opuszczana to w pewnym momencie ociera się o prowadnice tworząc rysy na jej krawędzi...

Miałem ten sam problem.

Uszczelka zjechała z prowadnicy i leżała na dnie drzwi...Proponuje tam skierować wzrok :cool2:

icon1.png