Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z e46 2,0D 136KM

Rano gdy zapalam samochód strasznie dymi na biało i przerywa przy dodaniu gazu gdy pochodzi 5min przestaje dymić oraz przerywać i chodzi wspaniale. Dodam że dymienie zwiększa się przy dodawaniu gazu. Nie zauważyłem żadnych ubytków płynów. A komputer nie pokazuje żadnych usterek.

Edytowane przez darek1616
Opublikowano
Witam

Mam problem z e46 2,0 tdi 136KM

To chyba przez to, że masz TDI :duh: zapchaj głowe w ten biały dym, jeśli jest taki śmieszny słodki to płyn chłodniczy.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi że przez miesiąc nie ubyło ani gram płynu chłodniczego oraz oleju. Nigdy nie ubywała i teraz też nie ubywa tylko pojawił się ten problem.

a jak już silnik trochę się rozgrzeje to zaczyna wszystko dobrze działać i nie dymi.

Opublikowano
miałem tak :P auto ciężko odpalało i dymiło na zimno, potem już odpalić się nie dało. Pompa wtryskowa u mnie do regeneracji poszła i problem zniknął. Na ciepło działało idealnie wszystko.
szukam
Opublikowano
tylko że sprawdzałem na kompie i było idealnie. A samochód odpala za pierwszym razem bez problemu. Przez 30s nie ma dymu później jest coraz większy i tak przez jakieś 5 min aż się trochę rozgrzeje i ustaje. Dziwna sprawa.