Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem 11-letnie auto z podejrzanie niskim przebiegiem. Czy zero na miejscu setek tysięcy km (patrz zdjęcie poniżej) nie świadczy o "korekcie licznika"?

http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C24/52/03/C24520358_7.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie świadczy.

Czyżby coupe w benzynie od dziadka niemiaszka?

Opublikowano
Nie świadczy.

Czyżby coupe w benzynie od dziadka niemiaszka?

Oczywiście coupe w benzynie, ale od Włocha. Nie wiem czy dziadka, bo jeszcze nie dzwoniłem do sprzedającego. ;)

Dodam jeszcze, że w ogłoszeniu jest przebieg 65k km. W jaki sposób wyrejestrowane auto zrobiło dodatkowo 5.5k km? :shock:

Opublikowano
Znalazłem 11-letnie auto z podejrzanie niskim przebiegiem. Czy zero na miejscu setek tysięcy km (patrz zdjęcie poniżej) nie świadczy o "korekcie licznika"?

Moja rada, szukając 11-letniego BMW przebieg jest ostatnią rzeczą na którą powinieneś patrzeć, zwłaszcza w dobie łatwo dostępnych interfejsów diagnostycznych :). Zaopatrz sie w czujnik grubości powłok lakierniczych - ale po to żeby wykryć auta szpachlowane nogami ;) a nie wybrzydzać na przycierki parkingowe :) Wydasz 150zł, oszczędzisz 10000 bo zmniejszysz szansę wpadnięcia na minę... Czujnik jest Twoim pierwszym firewallem. To on decyduje czy warto jechać z autem na dalszą diagnostykę komputerową. Dodam że daje się utrafić auto 10-letnie z małym przebiegiem (np. priv + służbówka), ale... ludzie szóstki w totka też wygrywają ;)

PS: Jeśli auto macał patałach, przy liczniku przebiegu (chyba w okolicach oznaczenia "km") pojawi się kropka. Nie jest to jednak nic co jest przeszkodą dla kogoś kto potrafi przeprogramować moduły.

pzdrv. / StarLight