Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problemy z moim BMW 325i. Przykładowo rano gdy włączę silnik (zimny po calej nocy) i dodaje mu gazu to nic sie nie dzieje obroty stoją, słychać tylko jakieś stukanie/wystrzały spod samochodu. Jak silnik się już nagrzeje (jest to gdzieś przed połową na wskaźniku temp.) to dopiero wtedy jedzie normalnie obroty wchodzą jak należy, chociaż czasem na rozgrzanym też mi sie tak zdarzało (bardzo żadko ale jednak). Macie jakieś pomysły co to może być? Bawarkę mam nie długo i nie za bardzo znam się w tym temacie. Pomóżcie!
Opublikowano
kolego miałem taki problem kiedyś 320i czujnik położenia wału korbowego. Masz vanos??? jak tak to zapewne siemens .Podjedz na diagnostykę komputerem. jak będzie błąd czujnika położenia wału korbowego bądź czujnika A jak to czytają niektóre interfejsy. jak coś to kupuj tylko oryginał. Sprawdź też czujnik temperatury płynu chłodzącego jaka temperaturę wskazuje na zimnym siniku
Opublikowano
a zrób takie doświadczenie. Suszarkę do włosów i rozgrzej trochę czujnik wału korbowego i odpal auto. Jak auto będzie chodzić normalnie to bedziesz wiedział gdzie jest problem
Opublikowano
auto i tak jest u mechanika, to przy okazji podlaczy go pod komputer i zobaczymy co wyjdzie, wtedy dam znac, dzieki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.