Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znalazłem sobie fajne alumki do kupienia 7Jx16H2 ET20 z oponkami 225/55/R16. Dwie oponki są w super stanie, 2 zjechane trochę i mam takie pytanie czy te felgi z tym profilem opony wejdą do E36? Może ewentualnie chociaż bym dokupił dwie opony 205/55/R16 i bym je założył na przód a tamte na tyle czy tak też nie da rady?
Opublikowano
Kolego ja mam z tyłu 16'' 225/50/16 z rantem 5cm, z przodu mam 205/55/16 z rantem 3cm także luzik, z tym że tył musiałem lekko podnieść gumami :cool2:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
ja bym ich nie zakładał na twoim miejscu bo troszkę za wysoki profil (doraźnie możesz na nich latać nic się nie stanie - tylko będzie troszkę wyżej stała ) ale wejdą na bank :cool2: jeśli chodzi o szerokość to ja mam u mnie teraz tył 245/40 na 17" i przód 235/45 ciasno ale się mieszczą :mrgreen: i tak to wygląda http://i.imgur.com/8opIO.jpg
Opublikowano
Przeliczyłem trochę to wszystko i wyszło mi że koło będzie 19mm wyższe od tego co mam obecnie 195/65/R15 ET47. Więc niby wysokość się tak strasznienie nie zmieni, ale za to 42 mm koło będzie bardziej wystawało na zewnątrz więc się nie zmieści.
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ocieranie to kwestia ET felgi. rozmiar opon jest jeszcze skromny i spokojnie wejdzie .

czyli z tegp wynika, że można zalożyć na przód i na tył 215/45/17 do e36?

jeździł ktoś może na takich oponach w e36? jak wrażenia?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
ocieranie to kwestia ET felgi. rozmiar opon jest jeszcze skromny i spokojnie wejdzie .

czyli z tegp wynika, że można zalożyć na przód i na tył 215/45/17 do e36?

jeździł ktoś może na takich oponach w e36? jak wrażenia?

Można spokojnie, ja miałem kiedyś takie. Wygląda fajnie, ładnie się ttzyma na zakrętach, dobrze hamuje. Jest dosyć sztywno ale trzeba uważać. Ja niestety po tym jak mi pękły 2 felgi zmieniłem na mniejsze.