Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie, piszę ponieważ mam pewien problem z moim autkiem, w internecie nic konkretnego nie znalazłem więc mam nadzieję, że może tutaj otrzymam jakieś konkretne informacje. Otóż chodzi o to iż dzisiejszego dnia zauważyłem iż cieknie mi paliwo w moim BMW E39 z prawej strony pasażera.Od spodu jak patrzałem to paliwo leciało ciurkiem po zbiorniku, widać było , że wyciek ten ma swój początek gdzieś na górze, leciało po bocznej ściance zbiornika. Wyjąłem kanapę tylną odkręciłem osłonę pod pompę i widać było, że tam właśnie zbiera się paliwo. Odkręciłem ten metalową dużo jak by nakrętkę i wyciągnąłem pompę do góry i okazało się , że uszczelka pod nią była rozerwana, więc wymieniłem ale to nie pomogło i dalej leci. Dodam ,że paliwo zaczyna lecieć kiedy przejadę powiedzmy 10 km , silnik jest rozgrzany, stanę na chwilę, włączę bieg jałowy, i po chwili paliwo leci ciurkiem. Nie wiem co to może być więc liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam.
Opublikowano

Witam

U mnie znowu kiedys pocilo sie jak mialem wiecej paliwa ponad polowe okazalo sie ze ta uszczelka co tobie pekla u mnie byla zle zalozona i nie mozna bylo dokrecic dekla.Dopiero to rozebralem i zlozylem ponownie i jest gitarka moze ten link ci pomoze viewtopic.php?f=72&t=129254&start=15