Skocz do zawartości

BMW e46 320D wariuje klimatronik rozładowuje aku!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem co jakiś czas rozładowuje mi się aku lub się osłabia na tyle że zapalają się kontrolki od trakcji a także klimatronik nie zapamiętuje mi ustawień temperatury na wyświetlaczu tzn. ustawie temp. na 17 stopni bez auto przez parę dni będzie się utrzymać aż za którymś razem samo się przestawi np na 23 stopnie max obroty :( Po konsultacji padło na jeża gdyż wszystko inne zostało wykluczone więc wymieniłem na nowego ale niestety nie rozwiązało to problemu klimatronik dalej co jakiś czas zmienia temperaturę a aku dalej rozładowuje i teraz moje pytanie czy winny może być szwankujący panel klimatronika który od czasu do czasu może wariować i zmieniać temp i przy okazji osłabiać aku ???

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam. Mam podobny problem z nawiewem w e46 2001r. W czasie jazdy nawiew jest ustawiony na minimum i sam zwiększa obroty że dmuch prawie na max przy czym ilość kresek na wyświetlaczu pozostaje bez zmian. Jeśli przy tym wariowaniu wyłącze klimatronik całkowicie to dmucha tak jak w trybie odparowywania przedniej szyby. A i jeszcze jak zgasze auto i wyjmę kluczyki ze stacyjki nawiew dalej dmucha. Miał ktoś taki problem? Proszę o porady bo nie ukrywam że jest bo bardzo irytujące. Pozdro.