Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu pojawia mi się na panelu błąd (przepalenie) żarówki - przód prawa strona (miniaturka świateł mijania na czerwono). W rzeczywistości oba prawe kierunki są sprawne, to samo xenon i drogowe H7. Mam pytanie. Czy informacja o spalonej (lub słabo kontaktującej) żarówce dotyczy tylko świateł głównych (mijania lub drogowe) czy też jest to kontrolka dla wszystkich 4 źródeł światła? Błąd ten samoczynnie znika, można go również wykasować w DIS-ie. Krótko mówiąc czy jest to oznaka kończącego się xenonu?

Opublikowano
Jaki masz błąd w disie? Normalnie jak jest żarówka do wymiany to świeci kontrolka cały czas i po wymianie znika. Kontrolkę może powodować każde z 4 źródeł światła. Sprawdź styki i kostki czy nie zaśniedziały.
Opublikowano
Sprawa wyjaśniona. Żarnik postojówki wisiał na włosku, bańka od wewnątrz była lekko przydymiona. Podczas jazdy wstrząsy powodowały przerwy spiralki żarnika. Po wymianie żarówki wszystko ok. Ale tą usunięta poddałem próbom. Podczas wstrząsów przerywała aż na dobre żarnik pękł.
Opublikowano
cd. inpa nic nie diagnozowała, a DIS zgłaszał sporadyczny błąd w oświetleniu zewnętrznym prawi przód